Ifjúsági hétvégét tartottak a kaposváriak Gyékényesen

Ifjúsági hétvégét tartottak a kaposváriak Gyékényesen

Share this content.

Gyékényes – Ha ősz, akkor Gyékényes. Ha Gyékényes, akkor ifjúsági hétvége. Bizony, minden második évben a Kaposvári Evangélikus Gyülekezet fiataljai Gyékényesre kirándulnak egy hétvégére, ahol a konfirmációi felkészítés mellett kellemes időtöltéssel építjük a fiatalok közösségét. Idén rekord számú résztvevővel, közel 30 fővel érkeztünk a már szokásosnak mondható helyszínre. Személyes beszámoló. Szöveg: Ponráczné Győri Boglárka
Ebben a csapatban voltak előkonfirmandusok, konfirmandusok, ifisek és teológusok. Hihetetlen élmény volt azt megtapasztalni, hogy különböző korosztályú fiatalok mennyire képesek egy hullámhosszra kerülni szinte pillanatok alatt. Senkinek nem okozott problémát az, hogy a másikkal beszélgessen és játsszon. 
A pénteki megérkezés után, a helyek elosztása után kofirmandusok és ifisek külön csoportban, az előbbiek az egyházról az utóbbiak pedig az őket foglalkozató kérdéseket tárgyalták meg, bontották ki. A napot egy hatalmas aktivity partyval zártuk. A hétvége csúcspontja azonban, a szombat délutáni, horvát határ felé tett túra volt. Nem kis élmény volt nekik, hogy most nem kocsival, hanem gyalog közelednek a határ felé. A határőrök fürkésző tekintete pedig még izgalmasabb, kalandosabbá tette a kirándulást. 
A vasárnap délelőtt közös istentisztelettel záródott. A fiatalok részt vettek a helyi evangélikus gyülekezet istentiszteletén, melyen Smidéliusz Zoltán esperes hirdette Isten igéjét.
Ezúton is köszönjük a gyékényesi gyülekezetnek, hogy idén is fogadtak bennünket. Mint mindig, most is meghatározó élményekkel térhettünk haza otthonaikba. Köszönjük!
 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!