Ifjúsági munka – német módra

Ifjúsági munka – német módra

Share this content.

Szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna, videó: kirchentag.de, Lukas Walser, Thomas Walser, Emma Sinn
Stuttgart – Az ifjúság centrumában kaptak helyet a Kirchentag egyik napján azok a konfirmandusok, akik Németországból, Ausztriából és Svájcból jöttek, hogy együtt ünnepeljék hitben való megerősítésüket. De a centrumban mindenféle korosztály jelen volt és folyamatos programokkal próbálták a gyerekek figyelmét is lekötni az egyházi rendezvényen.

Kreatív, „csináld velünk” kínálatokkal várták a gyerekeket a gyerekcentrumban, a városi kert és az egyetemi campus közötti területen. Itt is a bölcsesség állt a középpontban és a képzés jelentette a központi témát.

Naponta tízezer kis vendég érkezett, hogy izgalmas élményekben legyen része. Az „okos gyerekötletek” címszó alatt profik segítségével a lurkók saját városmodellt készíthettek el. Hatezer fakocka és másféle építőanyag állt rendelkezésre ehhez.

De volt, aki szalmából építkezett. A Technikai / Műszaki Főiskola diákjai például csak ennek használatával építették fel házukat, ahol bibliai történeteket olvastak vel. Volt csendszoba is, ahol a pihenésé volt a fő szerep.

Aki pedig megunta a kézzel való barkácsolást, akár a Kircehntag alatt kiadott újság, vagy egy rajzfilm készítésében is segédkezhetett. A multimédia ugyanis már kisgyerek kortól az életünk része, nem lehet elmenni mellette egy ilyen egyházi rendezvényen sem.

A színpadi zenei programok is bővelkedtek csemegében: Frederik Vahle és Gerhard Schöne gyerekdalszerzők, valamint a híres Tigerente és Günter Kastenfrosch is várták a hallgatóságot. Aki színészi tehetségét szerette volna kibontakoztatni, az színházi és zenei workshopokhoz társulhatott. 

A sportosabbak óriási asztalitenisz, csocsó asztalokon próbálhatták ki tehetségüket, de volt érzékenyítő program is: kerekesszékbe ülve a fogyatékos emberek mindennapjait élhették át a kíváncsibb gyerekek.

Az egyházi vonatkozások is megvoltak: pénteken családi úrvacsorát tartottak, amely szeretetvendégséggé alakult: bárki leülhetett egy asztalhoz a másikkal beszélgetni, közösen étkezni.

Hivatkozások: Videó a konfinapról. -
Címkék: Kircehntag - gyerekprogram -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!