Imahét Négyfaluban - 2014

Imahét Négyfaluban - 2014

Share this content.

Négyfalu – A 2014-es imahét programját a kanadai ökumenikus tanács állította össze. Jacques Cartier, az első francia felfedező, aki a Szent Lőrinc folyón halyózott – volt az első európai, aki a bennszülöttektől hallotta a „kanada” nevet, ami azt jelenti, hogy falu. Az első telepesek többnyire katolikusok voltak, de számos protestáns is volt közöttük, főleg francia protestáns kereskedő. Kezdetben a diszkrimináció nem volt érezhető az „Új Franciaországban” (Kanadában) de később csak franciákat fogadtak be hivatalosan az országba. Forrás: evangelikus.net, szöveg: Barcsa István

A 18. században angol, ír, skót bevándorlók is érkeztek Kanadába. A 19-század bevándorlási hullámai által számos európai, afrikai, dél-amerikai és ázsiai ember talált új otthonra Kanadában. Manapság Kanadában számos vallás és felekezet él egymás mellett.  Egy multikulturális és vallásilag is sokszínű országban aktuális kérdés ma is Pál apostol kérdése: „Hát részekre szakítható-e a Krisztus?”

 Imahét – 1 Nap.

 Vasárnap este a négyfalusi keresztyének a türkösi evangélikus templomban gyültek össze az egységért való imaórára. Daragus Endre alszegi evangélikus lelkész igehirdetésében kihangsúlyozta, hogy a közös imádság összeköt. Az imádság erejét sokszor sokan megtapasztalták. Ezért gyülünk össze ma is, hogy a közösségi életünket ebben a formában is megéljük és az imádság erejét megtapasztaljuk.

 Az imahét második napján (hétfőn, január 20-án) az istentiszteletet a csernátfalusi evangélikus templomban tarjuk.

Hivatkozások: További képek. -
Címkék: Négyfalu - ökumené - imahét -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!