Immáron lapozhatóak is a dokumentumok a Magyar Evangélikus Digitális Tárban

Immáron lapozhatóak is a dokumentumok a Magyar Evangélikus Digitális Tárban

Share this content.

Budapest – A Reformációi Emlékbizottság támogatásával, az Evangélikus Országos Könyvtár és az Evangélikus Országos Levéltár dokumentumainak felhasználásával új tartalmakkal bővült a Magyar Evangélikus Digitális Tár: http://medit.lutheran.hu/ Bogdányi Gábor munkája nyomán megújult a MEDiT arculata és a keresési forma, valamint a dokumentumok lapozható formátumban is megjelennek – tudta meg szerkesztőségünk dr. Hubert Gabriellától. Szöveg: evangelikus.hu

A tájékoztatás szerint a MEDiT lehetőséget nyújt a magyarországi evangélikussággal kapcsolatos, kereshető pdf-fájl formátumban lévő dokumentumok összegyűjtésére és biztosítja a hosszútávú megőrzést is.

A pontos keresés érdekében idézőjel közé kell írni a neveket vagy fogalmakat. A találatok megnézése során mindig betöltődik a teljes PDF-állomány, ami viszonylag lassan történhet, amennyiben nem szélessávú az internet-kapcsolat. Kereséskor ebben újra el kell végezni a keresést.

Kérjük, amennyiben szeretnének további jogtiszta pdf-fájlokat a MEDiT-ben közölni, küldjék el a szerkesztő címére.

Hivatkozások: A MEDiT elérhetősége. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!