(Im)pulzus...

(Im)pulzus...

Share this content.

Forrás: evangelikus.net
... volt a neve annak a hétnek, amelyet a Katolikus Egyetemi Lelkészség május 11-17. időszakra tervezett. Utolsó három napra pedig Kolozsvár evangélikus, református és unitárius ifjúsági és egyetemista közösségeit is bevonta a közös program szervezésébe.

Pénteken a Bulgakov irodalmi kávézónak egyik termében beszélgetésre került sor: „Kintről be, bentről ki” – keresztyén szemmel a világban. Takó István egyetemi lelkész, plébános kérdezett Bódi Rozáliától (egyetemista), Serbán Máriától (Mária Rádió asszisztens) és Kerékgyártó Imolától (evangélikus lelkész).

Az est célja az volt, hogy a meghívottak de a hallgatók is megfogalmazzák, hogy mit is jelent számukra Istenben hinni, keresztyénként élni a világban.

A szombatra tervezett túrázás a rossz idő miatt ugyan elmaradt, de a játékokat és a lelkiek nem. A ferences kolostorban Tibor testvér vezetésével a résztvevők tartalmas lelki kirándulásban vehettek részt.

Szombaton este pedig  a Szent Mihály templom tornyába lehetett felmenni és a várost az éjszaka fényeibe öltözve szemlélni.

A hét záróakkordja a vasárnapi szabadtéri ökumenikus, zenés istentisztelet volt, melynek a sétatéri zenepavilon adott helyet. Az istentiszteleten szolgálatot végezett Takó István, Dávid István (FIKE lelkész), Fülöp Júlia (ODFIE elnök, lelkész), Kerékgyártó Imola és Tibor testvér, valamint az erre az alkalomra verbuválódott zenekar.

Dávid István alapigének a Bethesda tavánál történő gyógyítást olvasta fel (János ev. 5, 1-15). Kiemelte, hogy mindannyiunknak szükségünk van egy impulzusra, egy kinyújtott kézre, egy emberre, ahhoz, hogy meggyógyuljunk, hogy komfortzónánkból kilépjünk, hogy változni, változtatni tudjunk.

Ennek a hétnek ez volt a célja, valamit adni magunkból, keresztyénségünkből, valamit átadni Isten szeretetéből.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!