Ismét volt adománygyűjtés a tótkomlósi ralin

Ismét volt adománygyűjtés a tótkomlósi ralin

Share this content.

Forrás: Facebook.com/ Tótkomlósi Evangélikus Egyházközség
Tótkomlós – Jubileumát ünnepelte a tótkomlósi rali. Öt éve pattant ki néhány ügyes tótkomlósi ember elméjéből a gondolat, hogy egy unikális versenyt rendezzenek, egy olyat, amilyen sehol sincs.

„A kezdő év múlva speciális síkra került a verseny, amikor a motor bőgetés, és aszfaltszaggatás mellett, még mindig volt mit feljebb srófolni  írta Szpisák Attila a tótkomlósiak Facebook profiljában Akkor jött az a szándék, hogy legyen egy olyan párhuzam, amely mindenkit képes megszólítani. Ez pedig az adománygyűjtés lett, olyan családok számára, akiknek nagyon nehezek a hétköznapjaik és sokszor az ünnepükre is árnyék vetül. Azt is tudjuk, hogy ezekkel az adományokkal nem tudjuk sem megváltoztatni az életüket, sem gyógyulást adni, de egy új dolgot mindenképpen, hogy ezeken az alkalmakon többen is odafigyelnek ezekre a gyermekekre, fiatalokra, odafordulnak feléjük. Jó azt látni, hogy a vagány sofőrök, hogy meg tudnak szelídülni, amikor egy nemes cél miatt kell száguldani, fuvarozni .Jó látni a képeket, ahogy körbe fogják pártfogoltjaikat, s azt hiszem a legfontosabb azzal tisztában lenni, hogy ez mind a bensőjükből fakad. Nekem ezért szép a tótkomlósi autó verseny, az egyház születésnapján, pünkösdkor. Persze Tajmel Tibi anyósülésen sem semmi az élet, Robinak pedig, őszintén gratulálok, hogy egy ekkora rendezvényt ilyen ügyesen, türelemmel, mondhatom professzionalizmussal szervezett, vezetett le. S persze ne felejtsük a klasszikusokat, minden sikeres férfi mögött áll, egy józan asszony. Szóval, Andinak is gratula a támogatásért. Köszönet illeti a város vezetést, a támogatásért, a polgárőröket a kitartó terelgetésért, a versenybírókat a szabályos versenyért, Iminek és Attinak a finom gulyásért. Köszönet mindenkinek, aki hozzá tett valamit! Mi pedig örültünk, hogy részesei lehettünk ennek a másfél napnak. Most pedig csak annyi maradt, hogy szeretettel invitáljak mindenkit a vasárnapi istentiszteletre, ahol a Teremtő Istennek hálát adva, hogy alkalmassá tett minket erre a szolgálatra, át adjuk a pártfogoltaknak a gyűjtésben összegyűlt adományt” – zárta sorait „Attila testvér”.

A Tótkomlósi Autósport Egyesület és a Tótkomlósi Evangélikus Egyházközség hét beteg gyermek javára gyűjtött adományt, amelynek átadására 2014. június 15-én, vasárnap 10 órakor az ünnepi istentisztelet keretein belül kerül sor, a tótkomlósi evangélikus templomban.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!