Itt a farsang, áll a bál!

Itt a farsang, áll a bál!

Share this content.

Oltszakadát – Az Oltszakadáti Evangélikus-Lutheránus Egyházközségben idén is megrendezésre került a farsangi ünnepség, amely már hosszú évek óta hagyománnyá nőtte ki magát. Telt ház és vasárnap hajnalig tartó buli fogadta a farsangi bálon részt vevő oltszakadáti magyar közösséget február 22-én este 19 órakor a gyülekezeti teremben, ahol mindenki nagy izgalommal várta a jelmezbe öltözöttek felvonulását. Az est fő szervezője a helyi lelkész, Illyés Sándor és az oltszakadáti ifjak lelkes csapata volt, akik mindent megtettek a szórakoztatás érdekében. Forrás: evangelikus.net, szöveg és fotó: Illyés Sándor

A gyerekek és fiatalok otthon elkészített, rendkívül ötletes jelmezekben jelentek meg a mulatságon.  Az álarcosokat olyan zsűri értékelte, amelynek tagjait helyben választották ki a nézők közül. Az est elején sor került az álarcok bemutatkozására, akik felvonultak és szóban is bemutatták jelmezüket. A jelmezviselők között találkozhattunk nemcsak királyfival, boszorkákkal, rapperekkel, jamaicai énekessel, cowboyal, zombival, gésával, hanem egy nagy csatornás cigánycsaláddal is, valamint egy „partyarc nagymamával”, teuton lovaggal és sok más mesebéli alakkal. A zsűri tagjainak nem volt könnyű feladata, hiszen a sok elbűvölő alakításból csupán hat személyt díjazhatott, hármat a gyerek és hármat a felnőtt kategóriából.

Ezt követően az álarcosok párt választottak maguknak, és különböző stílusú zenére ropták a táncot.

A táncversenyen is három pár részesült oklevélben.

Az idei tombolajegyek nyereményei mások voltak, mint az előző években, ugyanis nem hagyományos ajándékokat kaptak a „szerencsések”. Idén páros tombolaajándékokra lehetett számítani, így a nyerteseknek meg kellett keresniük az ajándékuk megfelelő párját, és egymással táncolni. A tombolatárgyak között volt pl. egy horog és giliszta, lakat és kulcs, tű és cérna, férfi- és női bugyi stb.

Bizonyos tombolajegyek csillagjeleket ábrázoltak, és az ezeket kihúzó személyek különböző próbatételeken estek át, mint pl. férfi nővé való beöltöztetése és kisminkelése és fordítva; páros tánc almával, ami azért volt érdekes, mert a választás két férfira esett; WC-papírba való teljes beöltöztetés, citrommal éneklés, és sok más tréfás próbatétel, amin a közönség pukkadásig nevetett.

Az est további részében, a szeretetvendégségen a megpróbáltatott álarcosok és a közönség kicsit megpihenhetett, majd ezt követte a reggelig tartó mulatozás.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!