IX. KÉMIKUS DIÁKSZIMPÓZIUM: Megvitatták a kutatási eredményeket

IX. KÉMIKUS DIÁKSZIMPÓZIUM: Megvitatták a kutatási eredményeket

Share this content.

Szöveg: Hús Luca fotó: Kiss Tamás
Bonyhád – Ezen a hétvégén zajlott – április 10. és 12. között – a IX. Kémikus Diákszimpózium. Az eseménynek ez alkalommal a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium adott otthont. A rendezvényre közel 130 – határokon innen és túlról egyaránt érkező – diák és pedagógus érkezett.

Ez remek megerősítése annak, hogy van és lesz is olyan generáció, aki a kémia szépségét nemcsak felismeri, de látja is annak fontosságát és azt kellően értékeli.

A szimpóziumot megtisztelte jelenlétével többek között prof. dr. Kilár Ferenc, a PTE Analitikai és Környezeti Kémia Tanszékének tanára, Androsits Beáta, a Magyar Kémikusok Egyesületének ügyvezető igazgatója, dr. Siposné Musza Katalin, az ATI-KTF osztályvezetője, dr. Sipos Pál, az SZTE TTIK tanára, valamint dr. Riedel Miklós, az ELTE Kémiai Intézet tudományos főmunkatársa. Ők mindnyájan nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy kiemeljék, ez nem verseny; a konferencia célja, hogy a résztvevők megoszthassák, majd megvitathassák egymással kutatási tevékenységeik eredményét.

Az előadások öt szekcióban zajlottak, a szombati nap folyamán pedig az egyes szekciók legsikeresebb előadásai kerültek bemutatásra a rendezvénynek helyt adó intézmény dísztermében. A kimagasló színvonalú produkciók után a diákok és felkészítő tanáraik értékes jutalmakat vehettek át. A zsűri különdíjjal jutalmazta a sok éve kiemelkedő tehetséggondozó munkát folytató Budapest VI. Kerületi Szinyei Merse Pál Gimnáziumot, valamint Kiss Szilvia, dunaszerdahelyi tanárnőt.

A hétvége során a diákoknak lehetőségük nyílt látogatást tenni a Paksi Atomerőműbe is, szombat este pedig dr. Róka András, az ELTE Kémiai Intézet főiskolai docense tartott előadást „Az elektronok színháza” címmel.

A rendezvényre érkezett tanulók az új ismeretek mellett barátságokra is szert tehettek, felejthetetlen élményekkel gazdagodhattak. Mindez nem jöhetett volna létre Nagy István, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium kémiatanárának lelkiismeretes, fáradhatatlan szervezői munkája nélkül. Reméljük, hogy a résztvevő diákok még többször visszalátogatnak a Völgység szívébe, Bonyhádra!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!