Játszd újra, Noé! – stand up comedy az Ars Sacra Fesztiválon

Játszd újra, Noé! – stand up comedy az Ars Sacra Fesztiválon

Share this content.

Budapest – Vallás és humor ritkán jár kart karba öltve, a humoristák félve nyúlnak ehhez a témához. Pedig a hit, vallás is része mindennapi életünknek. Valamilyen formában óhatatlanul találkozunk vele, legyünk bár hívők vagy hitetlenek. Szöveg: evangelikus.hu

Kövesdi Miklós Gábortól azonban már megszokhattuk, hogy nem fél erre a kényes területre merészkedni poénjaival. Igaz, valószínűleg más humoristáknál jobban is foglalkoztatja ez a témakör, lévén maga is hívő evangélikus. Személyét és humorát nem kell bemutatni, hiszen számtalan egyházi eseményen láthattuk, például a tavalyi Szélrózsán, legutóbb pedig idén májusban, a Nyugat-Magyarországi Egyházmegye missziói napján, Beleden. 

Miklóssal ezúttal az Ars Sacra Fesztivál keretein belül találkozhatunk. Játszd újra, Noé! című önálló estjén azon töpreng el, mennyivel nehezebb dolga lenne Noénak, ha napjainkban, Magyarországon kellene bárkát építenie, ahol mindenki gyanakszik, a tettvágyat gúzsba köti a bürokrácia és sok embertársunk viselkedik úgy, mint aki épp most szökött meg a bárkáról. Persze „Játszd újra, Noé” című tematikus estje nem holmi vicces prédikáció. A bibliai téma egy felütés, ugródeszka, speciális nézőpont életünk, jelenünk megfejtéséhez. Nem csak azt tudjuk meg, hogy a 4-es metró építése miért vallási kérdés, de többek között választ kaphatunk arra az égető kérdésre is, miért ment Fekete Pákó a Balatonra, ha nem tud úszni, vagy hogy milyen égi jeleket olvashatunk ki az autók rendszámából. 

Játszd újra, Noé! – szeptember 19. csütörtök, 19.30, Bethlen Téri Színház (1071. Bp., Bethlen Gábor tér 3.) A belépés ingyenes!

 

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!