Jövőt építeni a múlt értékeire – Orosházán

Jövőt építeni a múlt értékeire – Orosházán

Share this content.

Orosháza – Alighogy felrepültek az orosházi főtéren az EGOT záró istentisztelete után a piros-fehér-zöld lufik, az orosházi gyülekezet kibővített elnöksége már az egyik városalapító zombai család ősi birtokán, Ravasz-tanyán gyülekezett. Szöveg: Ördög Endre, fotó: Hoffmann Ágnes

Németh Béla felügyelő kezdeményezése nyomán olyan munkaebéden találkoztak, ahol a négy lelkész (hárman még viszonylag rövid ideje szolgálnak a városban) vele és Szekeresné dr. Rusznák Jolán másodfelügyelővel a helyi történelem avatott szakértőjétől, Koszorús Oszkár nyugalmazott egyházmegyei felügyelőtől olyan előadásba foglalt impulzusokat kaptak, amelyek egyrészt ismereteket adtak a múlt történéseiről, másrészt megerősítették azt a tudatot, hogy a gazdag múlt nem csak a sok emlék, hanem a gazdag jövő ígéretének is biztosítéka lehet.

A kitűnően elkészített slambuc elfogyasztása után gyors értékelés zajlott az éppen befejeződött középiskolás hétvégéről, a résztvevők meghallgatták az előadást, majd a gyülekezet életének rövid- és középtávú jövőjének koncepcionális kérdéseit tekintették át. A vasárnap délután a résztvevők családtagjaival együtt zajlott, így a gyülekezet ügyeiről való eszmecsere lelkészek és nemlelkészi vezetők számára egyaránt családi együttlétté is vált.

A felelős vezetés nagyobb terhét hordozók számára mind a közös szolgálat, mind az együttes megerősödés, mind pedig a gyülekezet építésében vállalt feladatok szempontjából értékes lehetőségek a közösség ilyen alkalmai.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!