JELENTKEZZ!: Szárnypróbálgató – Tehetségkutató verseny lesz a Szélrózsán

JELENTKEZZ!: Szárnypróbálgató – Tehetségkutató verseny lesz a Szélrózsán

Share this content.

Unod már, hogy csak a zuhany alól hallatod a hangod? Matek lecke helyett is dalokat írsz otthon? Szilárdan állítod, hogy a zenekarotokkal egyszer jobbak lesztek mint a Rolling Stones? Szeretnéd, hogy a következő Szélrózsán neked tapsoljon a Nagyszínpad közönsége? Akkor légy te 2014-es Szélrózsa felfedezettje! Forrás: szelrozsatalalkozo.hu

Szárnypróbálgató 2013/14

A 2014-es Szélrózsa Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozó könnyűzenei munkaágának országos tehetségkutató programja
(Összeállította: Huszák Zsolt és Bedecs Réka)

Koncepció:
A Szélrózsa Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozó szervezőcsapata tehetségkutató versenyt hirdet, melynek során 2013 őszétől a 2014-es Szélrózsáig tartó időszakon keresztül keressük azt a személyt vagy csapatot, aki a kortárs könnyűzene eszközeinek segítségével fejezi ki önmagát, teljesíti ki Istentől kapott tálentumait, valamint úgy érzi, hogy képes saját korosztálya számára vonzó és hiteles kereszténység képét sugározni.
Várjuk mindazok jelentkezését akik a fentiekben magukra ismernek és eleget tudnak tenni a pályázati feltételeknek!

Nevezési feltételek:
*Két elektronikus formában beküldött hangfelvétel és szöveg, illetve lehetőség szerint egyéb a dal zenei minőségének elbírálását segítő anyagok pl. kotta
*A zeneszámokkal kapcsolatos elvi kötöttségek:
> egy, a keresztény értékekhez és életvitelhez szorosan kötődő dal
>továbbá egy szabadon választott, a keresztény értékekkel nem ütköző dal
*Szerzőség kérdése:
Feldolgozásokkal és egyéni alkotásokkal egyaránt lehet pályázni. Utóbbiak az elbírálás során előnyt élveznek, azaz a beérkezést követő értékelésnél plusz pontot kapnak.
Korosztályi megkötés:
A nevezési korhatár 20 év. A versenyre olyanok jelentkezését várjuk, akik egyházunkban ezidáig nem folytattak jelentősnek mondható zenei tevékenységet.

Technikai lebonyolítás:
*A pályázat kezdete a tehetségkutató meghirdetésének időpontja: 2013.09.28.
  A pályázat lezárta: 2013.12.31.
*Az alkotások a Szélrózsa könnyűzenei munkaágának vezetőihez érkeznek be elektronikus formátumban a szelrozsa.szarnyprobalgato@gmail.com email címre. A pályázat kiírói a nevezési határidő lezártát követő harminc napon belül a Szélrózsa Találkozó e célra kijelölt aloldalán publikálják a feltételeknek megfelelő alkotásokat.
*A pályaművekre a közzététel napjától a Szélrózsa Találkozó kezdetéig szavazhat a közönség elektronikus formában, illetve lehetőség van plusz pontok megszerzésére is. Plusz pont három esetben adható.
>Az alkotáshoz készített klip beküldése esetén
>Az alkotás valamely zenei fórumon, közönség előtt való elhangzása (és ennek igazolása) után
>A pályázati műveket tartalmazó weboldalról való letöltések mennyisége után (egy ip címről egy letöltés hajtható végre)
*Minden, a pályázati feltételeknek megfelelő alkotás automatikusan bekerül a Szélrózsa Találkozón zajló elődöntők valamelyikébe, ahol immár zsűri előtt méretteti meg magát. Minden elődöntőből egy produkció jut tovább a Szélrózsa utolsó napján megrendezésre kerülő döntőbe.
*A Találkozó során a közönségnek lehetősége van segíteni az adott pályaművet, egy az annak előadása napján a produkció kezdetéig végrehajtott flashmob bemutatásával.
*A fináléban a zsűri pontszámai és a közönség hangereje (decibel mérés) együtt adja a győztes produkciót.

A versennyel kapcsolatos további információk Huszák "Maci" Zsolt könnyűzenei referenstől a 0620/824-3870-es telefonszámon kérhetők, illetve kereshetitek a Szélrózsa könnyűzenei munkaágának vezetőit a szelrozsa.szarnyprobalgato@gmail.com email címen is.

Jó versenyzést kívánunk!

A Szélrózsa szervezői

Hivatkozások: A Szélrózsa honlapja. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!