A Jordán király kitüntetésben részesítette az Egyházak Világtanácsának főtitkárát

A Jordán király kitüntetésben részesítette az Egyházak Világtanácsának főtitkárát

Share this content.

Genf – Dr. Olav Fykse Tveit evangélikus lelkész, az Egyházak Világtanácsának főtitkára a vallások közötti párbeszéd elősegítése érdekében végzett munkája elismeréseképpen, emlékérmet vehetett át II. Abdullah jordán királytól. Forrás: WCC, fordítás: Horváth-Bolla Zsuzsanna, evangelikus.hu

Tveit 2013. szeptember 3-án, a jordániai Amman városában vette át a díjat, ahol részt vett egy, az arab keresztények életéről szóló konferencián. A keresztény és muszlim vezetők találkozóján az „Al-Hussein Decoration for Distinguished Service, First Class” elnevezésű emlékérmet maga az uralkodó nyújtotta át a főtitkárnak, aki az alkalom után elmondta:

„Az érem nagyszerű elismerése munkámnak és inspirációt ad a továbbiakat illetően. A vallások közötti párbeszédet elősegítő munka a békét szolgálja szerte a világon és ez az egyházak egyik fő prioritása. Én a magam részéről mindenféle úton és módon igyekszem elősegíteni azokat a törekvéseket, amelyek erre irányulnak.”

Az Egyházak Világtanácsa a hitbeli, bizonyságbeli és szolgálatbeli keresztény egységet szolgálja szerte a világon, az igazságosság és a béke jegyében. A keresztény egyházak szervezetét 1948-ben alapították, s 2012 végén már 345 tagegyházat tömörített, így több mint 500 millió protestáns, ortodox, anglikán és más tradíciójú keresztényt reprezentál szerte a világon. Az EVT szorosan együttműködik a Római-Katolikus Egyházzal is.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!