CEC: Julio Murray a nagygyűlés fő előadója

CEC: Julio Murray a nagygyűlés fő előadója

Share this content.

Latin Amerikában a keresztyén hívők bíznak benne, hogy a CLAI (Latin Amerikai Egyházak Tanácsa) a remény jeleként és a szelídek és elhagyatottak megerősítőjeként tehet tanúságot a régió sokféleségén keresztül. Ezért rendkívül helyénvaló egy olyan embert a CEC 14. Nagygyűlésének fő előadójaként üdvözölni, aki immár hat éve tölti be a CLAI elnöki pozícióját – Főtisztelendő Julio Murray, a Panamai Episzkopális (Anglikán) egyház püspöke július negyedikén fog felszólalni Budapesten, a Nagygyűlés első teljes munkanapján. Forrás: assembly2013.ceceurope.org

A CEC és a CLAI meghatározó ökumenikus regionális szervezetként, erős kapcsolatot alakítottak ki egymást közt az elmúlt években, amely azt bizonyítja, hogy milyen fontos szerepet játszanak az egyházi szervezetek a regionális keresztény értékek globális szintű képviseletében.

Julio Püspök 2001 januárjában lett a Latin Amerikai Egyházak Tanácsának igazgatósági tagja, 2007 februárjában pedig ő lett az első fekete elnöke a szervezetnek egy szoros választás eredményeként. Elnöki posztját egészen 2013. május 21-ig töltötte be.

A CEC hiszi, hogy Julio Püspök budapesti jelenléte a Nagygyűlésen kiváló alkalom arra, hogy megünnepeljék és megerősítsék a CEC-CLAI társulást és az erős együttműködést, amit az elmúlt néhány évben kialakítottak, különösen a 2009. júliusi Lyon-i Nagygyűlés óta.

A CLAI csakúgy, mint a CEC szintén szembesült a jelenlegi gazdasági helyzet okozta kihívásokkal, valamint azzal a nehézséggel, hogy hogyan pozícionálja magát a régióban, az egyházak hangjaként. 

A Latin Amerikai egyházi szervezetet 1982-ben alapították az ecuadori Quito városában található székhellyel. Jelenleg 188 Protestáns egyházat és felekezetet tart össze 20 országból. Legfőbb feladata a lelkészi munka koordinálása és tanácsadása.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!