Käßmann is megvédte a családról szóló EKD-dokumentumot

Käßmann is megvédte a családról szóló EKD-dokumentumot

Share this content.

Berlin – Margot Käßmann, a reformáció nagykövetasszonya is védelmébe vette a Németországi Protestáns Egyház (EKD) által a napokban kiadott társas kapcsolatokról szóló dokumentumot. Forrás: evangelisch.de, szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna

„A protestáns etika nem a korszellemhez igazodott, hanem megvizsgálta az alapkategóriákat” - mondta az EKD korábbi vezetője a lipcsei Tamás-templomban egy beszélgetés során.

„Fontos értékek tehát a megbízhatóság, a bizalom, a felelősségvállalás” - foglalta össze Käßmann a dokumentumot.

Az EKD orientációs segítségként kiadott iratában a család minden formájának támogatására buzdított. Konzervatív protestánsok illetve a katolikusok kritizálják az írást, mert szerintük ez értékteleníti a férfi és a nő közötti házasságot, valamint a keresztény értelemben vett család fogalmát.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!