Köszönet-kampány: Újabb hálakoncertet adott a Pécsi Gospel Kórus – ezúttal Békéscsabán

Köszönet-kampány: Újabb hálakoncertet adott a Pécsi Gospel Kórus – ezúttal Békéscsabán

Share this content.

Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Békéscsaba – A Magyarországi Evangélikus Egyház egyszázalékos kampányának keretében, a Pécsi Gospel Kórus támogatásával 2015. április 12-én, vasárnap Békéscsabán újabb hálakoncert volt. Az evangélikus Kistemplomban mintegy négyszáz ember hallgatta végig a pécsiek előadását.

Az egész városban - saját berkeinken kívül világi médiumokban is - meghirdetett alkalomra sokan voltak kíváncsiak, idősebbek és egészen fiatalok is. Nem csak csabaiak, hanem gyulaiak, mezőberényiek és tótkomlósiak is jöttek. Ez utóbbiak egy egész buszt béreltek a kiránduláshoz!

A házigazdák nevében Kondor Péter esperes köszöntötte a megjelent gyülekezeti tagokat, valamint a kórus tagjait is. 

Németh Zoltán lelkész, a Gyülekezeti és Missziói Osztály vezetője szólt arról, hogy idén az evangélikus egyház 1%-os kampánya a köszönetről szól. Szeretnénk megköszönni mindazoknak a támogatását, akik adójuk egyházi 1%-át az egyházra bízták és bízzák. E forrás nélkül ugyanis az egyház nem lenne képes iskoláit, anyaotthonait, családok átmeneti otthonait, fogyatékosok- és idősek otthonait, gyülekezeteit és a rászorulókat támogatni. Hogy a hála kifejezése ne csak szavakban történjék meg, ezért idén számos ételosztásra és hálakoncertre kerül majd sor szerte az országban.

A többnyire evangélikus kötődésű pécsi kórustagok örömmel vállalták a felkérést, hoyg az ország három helyszínén, Balatongyörökön, Békéscsabán és majd április 26-án Budapest-Budahegyvidéken hálakoncerteket adjanak. 

Repertoárjukban ezúttal is olyan számok szerepeltek, mint például a Halleluya, Jesus, what a wonderful child, What a wonderful world, Don't you turn you around, Freedom, Wana baraka, Couldn't be contented, Were you there, Heaven help us all, I will follow him, Vuelie/Felséges Jézus, Ukuthula, Down in the river to pray, Jerico, I've got peace, High and lifted up, Joyful, joyful vagy az Oh happy day.

A másfél órás előadás során Balogh Éva lelkésznő és Németh Zoltán lelkész, a Gyülekezeti és Missziói Osztály munkatársai meditatív szövegeket mondtak.

Videók:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!