Köszönjük adójuk egyházunknak felajánlott egy százalékát!

Köszönjük adójuk egyházunknak felajánlott egy százalékát!

Share this content.

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház Elnöksége és Püspöki Tanácsa ezúton szeretne köszönetet mondani mindenkinek, aki a Magyarországi Evangélikus Egyháznak ajánlotta fel adója egy százalékát.

A Tedd teljessé a mosolyt! mottójú kampányunkban arra szerettük volna felhívni az adózó állampolgárok figyelmét, hogy a civil szervezeteknek adott egy százalék mellett adójuk másik egy százalékát felajánlhatják az egyházak társadalmi szolgálatának támogatására. Anyaóvóink, iskoláink és szeretetotthonaink, egyéb intézményeink fontos terei társadalmi szolgálatunknak. Ezek bemutatását tűztük ki célul a kampányban, de hangsúlyoztuk, hogy a példaként kiemelt területek mellett a befolyt összeget sok egyéb célra is fordítjuk majd.

Üzenetünk támogatásra talált, hiszen a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) kapott előzetes információink szerint idén 61.620 fő gondolta úgy, hogy egyházunknak adja meg az esélyt arra, hogy az élet különböző területein másokon segíthessünk. A korábbi évekhez képest a felajánlók száma ezzel tíz százalékkal nőtt.

Nagy öröm az is, hogy bár idén – az adótörvények korábbi változása miatt – egyházunk jelentősen kevesebb összegből gazdálkodhat, most az adományozott összeg is nőtt. Az adományozók összesen 265.430.329 forintot ajánlottak fel céljainkra, ez pedig 10,9 százalékkal magasabb, mint a korábbi évben kapott támogatás összege.

Kampányunkban az emberközeliséget hangsúlyoztuk és azt, hogy életközelben lévő egyház vagyunk. Embertársaink javát igyekszünk szolgálni ezzel az Önöktől kapott támogatással is. 

Erős vár a mi Istenünk!

Budapest, 2013. 09. 16.

Gáncs Péter elnök-püspök,

Prőhle Gergely országos felügyelő,

dr. Fabiny Tamás püspök, 

Szemerei János püspök

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!