KÖSZI-karácsony – amikor az önkéntesek csendben megpihennek

KÖSZI-karácsony – amikor az önkéntesek csendben megpihennek

Share this content.

Budapest – 2012. december 15-én rendezte meg a KÖSZI, azaz a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért karácsonyi estjét, ahol meghitt közösségben összegyűltek az önkéntesek, hogy együtt is megélhessék az igazi ünnepi hangulatot. Szöveg: Keveházi D. Sámuel, fotó: Kucsara-Csapó Dorottya

A KÖSZI nemcsak egyszerű szervezet; olyan lelkes fiatalok köre, akik szeretik az életet és a jó dolgokat. Meg persze egymást is, és pont ezért a „munkán” kívül rengeteg alkalmat adnak egymásnak a találkozás örömére. Így van ez táborok, Megálló istentiszteletek és megbeszélések között, és így van ez nagyünnepekkor is. Pont ezért nem hagyhattuk ki idén sem az ünnepeket megalapozó KÖSZI-karácsonyt.

Már több éves hagyomány, hogy ilyenkor összeülünk egy kellemes estére, és adventi-karácsonyi hangulatban ünnepeljük meg Jézus születését. Idén és az előző években is a Deák téri evangélikus gyülekezet biztosította számunkra klubhelyiségét. Némi karácsonyfaizzós, színesen világítós díszítést kapott a terem, amely a mécsesek fényével igazán meghitt légkört teremtett. Miután megterítettunk azokból a finomságokból, amelyeket ki-ki otthonról hozott, körbeültük a hatalmas asztalt, és éneklésbe kezdtünk. Ez volt a felvezetése Benkóczy Péter, a KÖSZI lelkésze áhítatának, amelyben angyalok csodás híreiről hallhattunk.

Áhítat után pedig közösen vacsoráztunk a jobbnál jobb falatokból: franciasalátából, fasírtból, sőt nemcsak a mézeskalácsot, hanem magát a mézeskalácsot tartó tálat is egészében ehetőre formálták a kreatívabbak. Természetesen mindezt hosszas beszélgetés, nevetés és jókedv szőtte át, miközben forralt bort szürcsölgettünk.

Mindeközben Kelényi Zsolt, a KÖSZI elnöke szerény ajándékkal és kedves szavakkal lepte meg a jelenlevőket, és ismét rádöbbentem, hogy mennyire színes kis csapat a miénk: kik régebb óta tagjai, kik frissek a csapatban, ki még az iskolapadot koptatja, ki keményen dolgozik, mégis olyanok vagyunk, mint egy nagy család. Így telt a mi karácsonyunk!

Azonban nem maradunk sokáig önkéntes munka nélkül, mert a háttérben már gőzerővel készülünk a január 6-ai Megálló istentiszteletre, illetve a 4. Téli berek táborra, amelyet január 24-27. között tartunk Nagybörzsönyben 5-10. osztályosoknak.

Honlapunk a https://www.koszi.net oldalon érhető el, ahol az érdeklődők tájékozódhatnak az éppen aktuális általunk szervezett programokról is.

-----------------------------------------------

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról: 
Jelöld ismerősnek a KÖSZI-t a Facebookon: https://www.facebook.com/profile.php?id=100001842182512

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide: koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A KÖSZI által szervezett 3. KÖSZI-karácsony a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal és a Deák téri Evangélikus Egyházközséggel együttműködésben valósult meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!