KözösPont: Újra ott lesznek a fesztiválokon! – Frissítve képekkel!

KözösPont: Újra ott lesznek a fesztiválokon! – Frissítve képekkel!

Share this content.

Budapest – Bár az Ökumenikus Ifjúsági Alapítvány léte az idei évtől kérdésessé vált, a római katolikus, református és evangélikus egyház vezetői – csakúgy mint az önkéntesek – ismét elköteleződtek az immár több mint tíz éve működő KözösPont fesztiválmisszió folytatása mellett. E döntés gyümölcsei még ugyan nem látszanak, de ahogy beköszöntött a napsütéses tavasz, úgy borult rügyekbe az ökumenikus ifjúsági munka fája a KözösPont zászlaja alatt. Szöveg: Bedecs Réka

Noha a szervezeti változásokból adódóan a technikai apparátus hiánya nem kevés fejtörést és plusz munkát jelent a szervezőknek, megkezdődtek a 2013-as projekt munkálatai. Számtalan régi és új önkéntes jelentkezett a szolgálatra, akik közül jó néhányan sikeres felvételt is nyertek. Így a maroknyi sereg máris megkezdhette a felkészülést, hogy a lehető leghitelesebb képet és szivárványos sokszínűséget vihesse ki egyházainkról a VOLT fesztiválra, Tokaj Hegyaljára és a Lovasi András fémjelezte Fishing on Orfű mecseki lankái közé.

Az első felkészítő hétvégére 2013. március 8-10-én, a Káposztásmegyeri Római Katolikus plébánián került sor. Az önkénteseknek a három nap alatt a legkülönfélébb csoportdinamikai technikák által lehetősége nyílt megismerni egymást, és elkezdeni a nyári szerepvállalásra való ráhangolódást. A KözösPont az új évezred által felkínált keretek között próbálja bejárni a korai kereszténység által kijelölt utakat. Ott van jelen, ahova statikus egyházszervezeteink nem érnek el. A közösség tagjai a direkt missziót háttérbe szorítva, saját példájukon keresztül igyekeznek felmutatni a jézusi értékek életet átformáló erejét.

A stáb tehát idén is ott gázol majd a porban, sárban, elmerül a fesztivál forgatagában, és beszédbe elegyedik a sátorba betérő arcok színes tömegével. Tehát minden pillanatban igyekszik a föld sójaként láttatni azt, hogy a Názáreti által hirdetett Isten nem idegenkedik a batikolt ruháktól, egymás kezét fogó fiúktól, tetovált rockerektől, tág pupillájú hippiktől és legátlagosabbnak mondható fesztiválozóktól sem. Ahogy Fia is a periférikus rétegek között élte földi életét, úgy posztmodern kori tanítványai sem mindennapi keretek között viszik véghez a missziói parancs megvalósítását.

Talán épp ez az oka annak, hogy a KözösPont immár több mint egy évtizede a magyarországi történelmi egyházak egyik legműködőképesebb ifjúsági projektje, melyben az ökumené nem üres kifejezés, hanem hétköznapokat tápláló valóság.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!