Köz-Ép-Pont: Élménykiállítás, ami elgondolkodtat

Köz-Ép-Pont: Élménykiállítás, ami elgondolkodtat

Share this content.

Sepsiszentgyörgy – Legtöbb tizenöt látogatója lehetett egyszerre a Passió élménykiállításnak, amelyet elhoztak az első erdélyi lutheránus ifjúsági találkozóra is. Intim, interaktív, minden érzékre egyszerre ható időutazás, a nézők részesei lettek a keresztútnak, de a végén letehették a saját terheiket is. A tárlatvezetés során, a szamárháton történt jeruzsálemi bevonulás és a húsvéthajnali feltámadás közti események elevenedtek meg. A látogatók beülhettek Pilátus székébe, részt vállalva az ítélkezésben, tagadhattak Péter helyett az elfogatás estéjén, és részt vehettek az utolsó vacsorán. Forrás: evangelikus.net, szerző: Túróczky Emese, fotó: Molnár Ferenc

Az első erdélyi Nagyböjti időutazás – Passió élménykiállítás a nagyváradi Posticumban került megrendezésre 2009-ben, ezt követően tavaly a Collegium Lutheranicum evangélikus egyetemista lelkészség szervezésében hoztak létre egy interaktív tárlatot Kolozsváron, amelyet két hét alatt több mint ezren tekintettek meg.

A kiállításnak az ifjúsági találkozón is sikere volt, pót-tárlatvezetést is be kellett iktatni. Elgondolkodtatott, és ez jó, annyi benyomás ér minket, mégis kell olyan, ami igazán a lelkünkig hat és ez most ilyen volt, fogalmazta meg érzéseit egy néző.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!