Közel 25 ezer hívás érkezett már az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as adományvonalára

Közel 25 ezer hívás érkezett már az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as adományvonalára

Share this content.

Budapest – Az Ökumenikus Segélyszervezet kedden közzétett felhívása óta közel 25 000 hívás érkezett a szervezet adományvonalára. A segélyszervezet továbbra is várja mindazok segítségét, akik megtehetik, hogy akár csak egyetlen hívással, azaz 250 forint adománnyal csatlakozzanak az összefogáshoz. A segélyszervezet a beérkező adományokból a rendkívüli időjárás károsultjait segíti, valamint részt vesz a belvíz elleni küzdelemben, a belvíztől fenyegetett családok értékeinek megóvásában is. Forrás: segelyszervezet.hu

 

Az elmúlt napokban az adománygyűjtés mellett a segélyszervezet „több fronton” is megkezdte a gyorssegítség-nyújtást: munkatársai és önkéntesei már több millió forint értékben nyújtottak segítséget. A segélyszervezet a tornádó sújtotta vajdasági Tordán tetőcserepekkel, tetőlécekkel és cementtel segítette a károsult családokat, miközben itthon Jász-Nagykun-Szolnok megyében kapcsolódott be hiánypótló szivattyúk telepítésével a belvíz elleni küzdelembe.

A segítségnyújtás folytatódik, az összefogáshoz bárki csatlakozhat a 1353-as adományvonal hívásával, ezért a segélyszervezet kéri a média képviselőit – különös tekintettel az ár- és belvíztudósítások szerkesztőire -, hogy lehetőségük szerint minél többekhez juttassák el a felhívást, amely dióhéjban így hangzik:

„Az Ökumenikus Segélyszervezet kéri, hogy aki teheti, a 1353-as adományvonal hívásával támogassa 250 forinttal a segélyszervezet munkáját, ezzel csatlakozva az összefogáshoz a rendkívüli időjárás károsultjaiért. Minden hívás segít!”  

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!