Közgyűléssel zárta az évet a Dél-pest megyei Egyházmegye – Átadták az Evangélikus Egyházmegyéért-díjat

Közgyűléssel zárta az évet a Dél-pest megyei Egyházmegye – Átadták az Evangélikus Egyházmegyéért-díjat

Share this content.

Szöveg: Bak Péter, fotó: Kustra Csaba
Albertirsa – 2014. december 10-én sűrű napja volt dél-pest megye evangélikus lelkészeinek. Délelőtt az alberti gyülekezet vendégházában a Lelkészi Munkaközösség (LMK) keretében találkoztak, délután pedig az irsai templomban közgyűlésen vettek részt.

Mind a két alkalmon a közelgő ünnepre való készülés hangulata volt meghatározó. Délelőtt az ünnepi istentiszteletek igehirdetéseiről cseréltek eszmét a résztvevők. A délután napirendjét, a szokásos komoly témák megtárgyalásán kívül egyrészt új tisztségviselők megválasztása, másrészt pedig egy kedves gesztus, az Evangélikus Egyházmegyéért-díj átadása színesítette.

Ez utóbbit több évtizedes egyházmegyei könyvelői és pénztárosi munkájának elismeréseként Vadkerti Miklósné, Linka vehette át. Győri Péter Benjámin esperes laudációjában külön kiemelte Linka rugalmas hozzáállását a folyamatosan változó körülményekhez és múlhatatlan segítőkészségét a gyülekezetek kérdéseinek és problémáinak megoldására. Ezúton is kívánunk továbbra is jó egészséget és Isten áldását életére! A közgyűlés imaközösségben elhangzó imádságokkal fejeződött be.

A szerző az egyházmegye felügyelője.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!