Közkinccsé váló értékeink – Országos egyházközségi digitalizálási projekt indult

Közkinccsé váló értékeink – Országos egyházközségi digitalizálási projekt indult

Share this content.

Forrás: Evangélikus Élet
Békéscsaba – Győr – Nyíregyháza – Orosháza – Sopron – Szarvas-Ótemplom – Egyházunkban 2014 februárjában országos digitalizálási projekt indult, amely az egyházközségi iratanyagokra, elsősorban az anyakönyvekre, valamint az egyház hatvidéki levéltásának iratanyagára terjed ki. A gyülekezeteken kívül ugyanis e hat egyházközségi levéltárban – Békéscsaba, Győr, Nyíregyháza, Orosháza, Sopron, Szarvas-Ótemplom – találhatók anyakönyveink. A kezdeményezést az a több éve jelentkező igény hívta életra, amely a családfakutatók részéről az egyházi anyakönyvek kutatása kapcsán volt tapasztalható.

A cikk a továbbiakban az Evangélikus Élet 2014. augusztus 24-31. keltezéssel megjelenő számában olvasható Kovács Eleonóra projektvezető, a Gyűjteményi Tanács elnökének tollából.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!