Kaláka-fesztivál: Ökumenikus istentiszteleten adták elő a Pál apostolt

Kaláka-fesztivál: Ökumenikus istentiszteleten adták elő a Pál apostolt

Share this content.

Forrás: kalakafesztival.hu, Gryllus Dániel
Eger – Idén június 26-29. között zajlott a 35. Kaláka fesztivál Egerben. 28-án, a ciszterci templomban Gryllus Dániel, Szirtes Edina Mókus, Ferenczi György és a Rackajam közreműködésével előadták a Pál apostolt. KÉPRIPORT.

Pál az ősegyház történetének egyik legfontosabb személyisége. Levelei ma éppúgy időszerűek, mint kétezer évvel ezelőtt. "1991-ben mutattuk be Pál apostol levelei alapján írott dalainkat. Azóta közel kétszázszor adtuk elő. Játszottuk díszes katedrálisban és fehérre meszelt falú kis templomokban. Énekeltük színházban, stadionban, ifjúsági táborban, itthon és a szomszédos országok magyarlakta vidékein. Számtalan szép emlék fűződik ezekhez a hangversenyekhez, de egy mindig változatlan: valahányszor a dalsorozatot lezáró imához érünk, megérint bennünket Pál évezredeken át is ható életműve, írásaiból megelevenedő személyisége, kisugárzása, mártíromsága. Ki volt ez az ember, honnan volt ereje mindezt véghezvinni?"  

Gryllus Dániel

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!