CEC: Kapcsolatépítés az Európai Egyházak Konferenciája és tagegyházai között

CEC: Kapcsolatépítés az Európai Egyházak Konferenciája és tagegyházai között

Share this content.

A tagegyházak (lokális) és az EEK (európai szint) közötti kapcsolatépítés tudásanyaga szorosan összekapcsolódik új munkamódszerek kidolgozásával, és jelentős változásokkal jár a bevett gyakorlatra nézve – nyilatkozta dr. Guy Liagre, az EEK főtitkára. Forrás: assembly2013.ceceurope.org

„Bizalmat kellene szavazni a tagegyházaknak a tudáselosztás szempontjából, és nagyobb beleszólást engedni nekik” – írja Guy Liagre a Kapcsolatépítés az EEK és a tagegyházak között című cikkében.

Az Európai Egyházak Konferenciájának munkatársai számára az egyik kulcsfontosságú kihívás, hogy hogyan fejlesszenek ki és ágyazzanak be gyakorlatukba globális és lokális tudáselosztást – fogalmazta meg dr. Liagre egy, az EEK számára lehetséges új munkamódszerekre reflektáló írásában.

„Más szavakkal: hogyan tudnának globális információt is bevonni a lokális mellé a gyakorlatban. E változás előmozdításához a megfelelő tudásmenedzselés elengedhetetlen, de nem elegendő.”

A tudásanyagot érintő változások középpontjában az emberek állnak.

„Az EEK alá tartozó helyi egyházaknak meg kell küzdeniük a feladattal, hogy fennálló gyakorlatok szélesebb, határokon átívelő hálózatával dolgozzanak, és e törekvésekhez meg kell kapniuk a megfelelő segítséget.”

Az EEK-kapcsolattartók és irodai csapataik központi szerepet játszanak a helyi és az európai szint közötti közvetítésben.

„A tárgyalási készségek elsajátítása és a különböző gyakorlatok szélesebb spektrumában való boldogulás mellett a képviselőknek további forrásokra lesz szükségük a többdimenziós információgyűjtést és -elemzést megkönnyítendő, hogy az előre meghatározott stratégiát és fejlődést kivitelezni tudják” – véli az EEK fő tisztviselője.

„A technológiák ezen elválaszthatatlan társításában a tudás önálló gyakorlatba ültetése és a meglévő gyakorlatok között való elhelyezése nagyon fontos lesz, hogy effektíven összekapcsolhassuk és tovább építhessük a helyi és az európai ismeretanyagot, és ezzel új munkamódszerek kialakítását ösztönözzük az EEK-nál.”

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!