Kapusznyík kavalkád Bényén – Ízletes finomságok és színvonalas műsorok voltak terítéken

Kapusznyík kavalkád Bényén – Ízletes finomságok és színvonalas műsorok voltak terítéken

Share this content.

Bénye – Immáron negyedik alkalommal is lezajlott a kapusznyík kavalkák, amely Bényén és Káván összefogja az evangélikus gyülekezet tagjait és sok-sok szorgoskodó kéznek köszönhetően igazi, helyben készült, hagyományőrző finomságok kerülnek ilyenkor az asztalra. Sok képből álló beszámoló következik. Forrás: facebook.com / Bénye-Káva, Picasaweb / Hugyák Csaba

Az esemény előtt a bényei asszonyok kölcsönkérték a tájházat, ahol mindenféle régimódi gombócságokat készítettek autentikus környezetben, a Williams TV kamerája előtt. A liszt és a fakanál mellett hoztak magukkal népviseletet is. Az erről készült Gombóc-filmet bemutatták magán a rendezvényen is. Mi ennek fényképeit közöljük honlapunkon. 

A kapusznyík kavalkádra az óvodások is műsorral készültek, de bemutatták a Luther Kiadó által gondozott Ízlelő című szakácskönyvet is. Volt kapusznyík verseny és kóstolás, majd pedig táncház is - kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Bényei asszonyok főznek:

Kapusznyík kavalkád:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!