Kezedben a jövő! – Megtartották a 12. KÖSZI tábortalálkozót

Kezedben a jövő! – Megtartották a 12. KÖSZI tábortalálkozót

Share this content.

Piliscsaba – 2013. október 11-13. között rendezte meg a KÖSZI, azaz a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért a 12. KÖSZI Tábortalálkozót a Béthel Missziói Otthonban, mely a 3-12. osztályos gyerekeknek, fiataloknak szólt. Az őszi hétvége szeretettel várta a KÖSZI évközi táborainak, a Téli berek, Életfonal és Napvető táborok résztvevőit, de olyanokat is, akik az elmúlt évek során ismerték meg a szervezetet. Szöveg: Pellionisz Petra, fotó: Keveházi D. Sámuel

A Kezedben a jövő mottójú KÖSZI tábortalálkozó témájában szerette volna összefoglalni az évközi táborok legfontosabb mondanivalóját, hangulatában pedig ízelítőt akart adni a tarkán szépséges, számos szabadidős programot tartogató őszi lombhullató időszakból. Mindezek közös átélésére szüksége is van az évközben kialakult vezetőkből, gyerekekből és serdülőkből kialakult közösségnek a téli gyertyafényes-havas hitépítő, a tavaszi kamaszos-bimbódzó életvezetési és a nyári felhőtlenül vidám közösségépítő élmények után.

Most, a jelen, múlt és jövő időperspektíváját végigkövető áhítatok, közös éneklések, esti pokrócmesés kiscsoportos beszélgetések során a szervezők célja az volt, hogy minden résztvevő kicsi, de valójában kimeríthetetlen csomagot vihessen magával a közelgő télbe, a nehéz, tanulással, kihívásokkal teli, korán sötétedő időszakba. Kitartás, Istenbe vetett bizalom, Vele való bensőséges kapcsolat, önbizalom, bátorság, hit és remény, szívbéli vidámság és sok-sok baráttól érkező szeretet – az átélt programokkal, élményekkel a tábortalálkozó mindezeket szerette volna megerősíteni a gyerekekben és fiatalokban. 

A festői Piliscsaba és a vendégszerető, melegséggel teli Béthel Missziói Otthon ősszel legalább olyan szépségeket tartogat az ide látogatók számára, ahogyan nyáron is, így nem maradhatott ki a programból a kirándulás a közeli tóhoz és Üvegtigris büféhez vagy a közös métázás, a gondtalan heverészés a meleg délutáni napsütésben sem. Ezeken kívül a közös játékok, mint a péntek esti újra-összerázó „Shaker”, az évidéző „Fényképshow”, a szombati, egymás ismeretét tesztelő és növelő „Fele sem igaz” vetélkedő vagy a vasárnap délelőtti hasat fogó nevetéssel teli „Játék határok nélkül” gondoskodtak a szórakozásról, csapatépítésről. A legnagyobb attrakciót minden évben a népszerű, logikus gondolkodást csiszoló, figyelmet és rendszerezést, emberismeretet és ügyességet követelő „Kastélyjáték” jelenti, amelyben a résztvevők kiscsoportokban összedolgozva nyomozzák ki a bűnügyi rejtély megoldását: idén egy írótalálkozó izgalmas és meglepő világába kalauzolta el a gyerekeket. A gondolkodást és kooperációt fejlesztő játék nemcsak tanulságos és izgalmas, hanem szórakoztató is, beöltözésre, szerepjátékra és sok-sok nevetésre ad alkalmat.

A KÖSZI 2013-ban is értékes, sok és eredményes munkával teli évet zárhat, és abban reménykedik, hogy a következő évadban is így folytathatja tevékenységét. Hálával tartozik Varga Gábor bácsinak és Zsuzsa néninek a Béthel Missziói Otthonban, a sok, bizalmával az KÖSZI-t megtisztelő családnak és a támogató lelkészeknek, gyülekezeteknek, szervezeteknek. Nem utolsósorban azonban nagyon hálás a gyermeki szeretetüket a táborokba elhozó résztvevő kicsiknek és nagyoknak, az örökké lelkes és fáradhatatlan önkéntes fiataloknak – és gazdag, szerető áldásáért a Jóistennek.  

A KÖSZI csapata legközelebb 2014. január 23-26. között az 5. Téli berek táborba várja az 5-10. osztályos gyerekeket és fiatalokat. 

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!