Kicsi lett a nagy óvoda – A Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda újabb csoportot indított

Kicsi lett a nagy óvoda – A Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda újabb csoportot indított

Share this content.

Forrás: szon.hu
Nyíregyháza – A Túróczy Zoltán Evangélikus Óvodai intézményegység 2014. szeptember 1-től már a 4. csoportot indítja.

2012 decemberében adtuk át a Közép utca és a Szent István utca által határolt területen az új három csoportszobás korszerű óvodánkat, amely 85 gyermeket fogadott. Ez év februárjában már láttuk, hogy ismét nagy a túljelentkezés, így a Nyíregyházi Evangélikus Egyházközösség Presbitériuma egyhangúlag úgy döntött, hogy újra megnyitja az egyházközösség épületében 2009-ben kialakított egy csoportszobás óvodát, ahol további 20 gyermek elhelyezésére nyílt lehetőség” – tájékoztatott dr. Kovács László Attila igazgató lelkész.

„A szükséges újra engedélyezési eljárás után, a nyáron sikerült szépen felújítani és berendezni a kis óvodában a belső tereket, és az óvoda udvarát, így csodás környezetben fogadhatjuk a 20 kis óvodást a Mustármag csoportban” – mondta Kovácsné Mráz Ágnes az óvodai intézmény egység vezető. – Az óvodánk folyamatosan bővül, szinte minden évben egy-egy csoporttal. Számunkra kiemelten fontos volt, hogy hivatásunkat az elvárásoknak megfelelően jó színvonalon, pontosan kiegyensúlyozottan végezzük. Minőségi, jó szakmai színvonalú óvodát sikerült az elmúlt 5 évben megalapozni, ami a szülők folyamatos elégedettségében is megmutatkozik. Számunkra csodálatos volt ez a fejlődés, amit közösen átéltünk, hálásak vagyunk az Urnak, Istenünknek, hogy ebben a teremtő munkában feladatot bízott ránk. Bíztatónak érezzük óvodánk felé irányuló folyamatos igényeket, rendszeresen nagyon sokan érdeklődnek, és szeretnénk előjegyezni már a következő évekre gyermeküket. Most már a tágas, korszerű óvoda mellett, egy családias kis létszámú csoportot is választhatnak a szülők. Az óvoda udvarán lehetőség van zöldség, gyümölcs veteményezésére, nevelésére is, így a gyerekek sok tapasztalatot szerezhetnek. Mindkét telephelyen továbbra is igyekszünk jó szakmai színvonalú munkával, testi, lelki, értelmi neveléssel elősegíteni a gyermekek fejlődését.”

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!