Kirándultak a Dél-Pest Megyei Egyházmegye lelkészei

Kirándultak a Dél-Pest Megyei Egyházmegye lelkészei

Share this content.

Szöveg és fotó: Kustra Csaba
Sopron – A Dél-Pest Megyei Egyházmegye lelkészei 15 fővel 2015. június 10-én és 11-én közös kirándulást tartottak. A lelkészi tevékenység megszokott menetéből kizökkentő közösségi alkalmat Varsányi Ferenc a lelkészi munkaközösség felelőse szervezte és vezette.

A kirándulás első napján, az Ausztria területén található Fraknó, Bécsújhely, Kismarton települések, majd a második napon Sopron és Fertőd városok főbb nevezetességeit tekintették meg.

Ezek közül kiemelhető, hogy Sopronban Gabnai Sándor helyi lelkész segítette a város evangélikus vonatkozású látnivalóinak a megismerését és egyben egy rövid tájékoztatásban bemutatta a gyülekezet sajátos múltját és jelenét.

A nemrég felújított és hosszú ideig bírósági épületként működő soproni gyülekezeti ház adott helyet az úrvacsorai közösség megélésére is, melyen a lelkészi hivatalban szolgáló munkatársak is részt vettek.

A két napos együttlét célja és szándéka nemcsak turisztikai látványosságok megtekintése körül forgott, hanem arra is szolgált, hogy az érintett lelkészek még jobban megismerjék egymást és hatékonyabban tudjanak együtt munkálkodni az egyházmegye életében.

Köszönet ezért az ebben résztvevő szervezőknek és segítőknek.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!