Kirchentag 2013: 65 ezer rajongó vett részt a Wise Guys koncerten

Kirchentag 2013: 65 ezer rajongó vett részt a Wise Guys koncerten

Share this content.

Hamburg – Már ismert jelenség, hogy a Wise Guys nevű együttes tagjai tömegeket vonzanak, felekezetektől függetlenül a koncertjeikre, a Kirchentagokon. Már két évvel ezelőtt, Drezdában is olyan népszerű volt az együttes koncertje, hogy a drezdai Stadionban szűk lett a hely. Bár a Stadtpark most Hamburgban végtelen teret kínált a koncertre, a tömegek ezúttalsem maradtak el. Forrás: kirchentag.de, szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna

65.000 Kirchentag-résztvevő ment el a Stadparkba, hogy meghallgassa a fiúkat. Voltak, akik csak ezért a koncertért vettek napijegyet és jöttek el az ország másik feléből Hamburgba. Ez a Wise Guys tagjait is meghatotta.

„Őrület. Ma éjjel biztosan még erről a hihetetlen estéről fogunk álmodni” - mondták Daniel „Dän” Dickkopf és  Edzard „Eddi“ Hüneke a koncert egyik rövid szünetében. És valóban az együttes színpadi showjával nagyszerű hangulatot sikerült varázsolni az open air területre.

Tánc, közös éneklés, olalá kiáltások töltötték be a teret. A kölni négytagú banda egyébként Németország legjobb vokális pop csapatának számít. Összetéveszthetetlen „a capella” dalaik mellett különleges zenei betétek is voltak, így a Hip-Hop-Duo „Aggro Hürth” ileltve Jördis Tielsch énekesnő is fellépett velük. A koncerten második albumukat mutatták be, amely a Két világ (Zwei Welten) címet viseli.

Már előzenekarként is volt mit élvezni, hiszen Christiane és Hauke Hartmann a „Just Gospel” együttessel pompás hangulatot teremtettel. A szünetben a moderátor, Shary Reeves kérte táncra a közönséget.

A koncertet a német gyereksegélyszervezettel közösen szervezték és ez már a hatodik ilyen koncertjük volt, amelyben a szükséget szenvedő gyermekekre hívták fel a figyelmet.

Címkék: Wise Guys - koncert - Kirchentag - 2013 - Hamburg -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!