Kirchentag 2013: Nina Hagen bizonyságtétele

Kirchentag 2013: Nina Hagen bizonyságtétele

Share this content.

Hamburg – Nina Hagen német énekesnő, színésznő és szövegíró volt az egyik fórumbeszélgetés tagja. A korábban botrányairól híres művésznő Jézus Krisztusba vetett hitéről tett bizonyságot. Elmesélte, hogy az ezotéria, a New Age és egy indiai szekta után hogyan találta meg újra gyermekkori Jézus-hitét és tért meg. Azóta is minden nap olvassa a Bibliáját. Videó: Győri András Timótheus, fordítás, fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna

Tudnotok kell, hogy apámat Hans Hagennek hívták és ő is művész volt, forgatókönyveket írt. 70 éves éves volt már akkoriban, túlélte a nácikat, a holokausztot, de az apja, tehát az én nagyapám nem élte túl a holokausztot. Ezt azért említem, mert az én életem, az identitásom, saját magam számára nagyon fontos, hogy érezzem azt, hogy születésem által kötve vagyok a zsidósághoz, Izraelhez, Jeruzsálemhez, és Jézus Krisztushoz is, akit csak később ismertem meg, mert apám annyira csalódott volt, hogy a náci-fasizmus ezt tette vele, hogy nem tudott a szerető Istenben hinni.”

„Sajnos az évek alatt a Jézushoz való kora gyerekkori viszonyom az amerikai New Age, az ezoterikus tanok, majd később az indiai barátaim és az általuk bemutatott guru által tompult. A guru áldását megkapva is, mégis érzem, hogy Jézus áldása kellett ahhoz, hogy végül nem süllyedtem el a pokolban, mert ő utánam nyúlt és hagyta, hogy megtudjam az igazságot.”

„Amikor a rajongóim a világ valamelyik sarkából azt írják nekem, hogy inkább úgy szerettek, amilyen korábban voltam, amikor még nem pampogtam annyit Jézusról, akkor csak annyit mondok, hogy a szavak fontosak. Azt hisszük, nincsen szükség arra, hogy beszélgessünk vagy nincsen szükségünk Isten szavára. Pedig nekünk meg kell találjuk a megfelelő bibliai igét, hogy az emberekkel beszélgessünk olyan helyzetekben, amikor segítségre szorulnak, hogy megértsék, milyen nagyszerű Istennek a beszéde és hogy megízleljék mily nagyszerű ez. Mert ez a legjobb. ”

„Ebben a világban ha Jézushoz tartozunk, akkor megkísértetünk, megpróbálnak a sarokba rakni, nevetségessé akarjnak tenni. Tudja? De Jézus azt mondta, hogy őt utálták először, ez az alapja annak, hogy minket is utálni fognak. Mert Jézus ismerte fel az igaz Istent először és az őt követők is a sorsára jutnak. De nem érdekel ez, mert mindig az Igével válaszolok, ez számomra is a menedék, azokban az órákban is, amikor támadnak. Akkor felütöm az Igét és az Ige beszél hozzám.”

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!