Kirchentag 2015: Harmadik napunk – Fókuszban a közös úrvacsora és agapé

Kirchentag 2015: Harmadik napunk – Fókuszban a közös úrvacsora és agapé

Share this content.

Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna, videó: Győri András Timótheus
Stuttgart – Az idei Kirchentag harmadik napján a bennünket vendégül látó waiblingeni gyülekezet meglátogatása, valamint a fórumok és zenei előadások felkeresése után este, a magyar-német közös úrvacsorás istentiszteletre koncentráltunk. A Fellbach-i Pauluskirchében meghirdetett alkalmon a liturgiai szolgálatot Gémes Pál helyi protesténs lelkész végezte, míg igét hirdetett Gáncs Péter püspök. Az alkalmon közös úrvacsora után agapére került sor. KÉPRIPORT! VIDEÓ!

Kinntartózkodásunk alatt napi bőséges képriportokkal jelentkezünk majd a helyszínről, részletes tudósítással pedig a jövő héten számolunk be az egyes eseményekről.

A Fellbach-i Pauluskirche adott otthont a csütörtök esti úrvacsorás istentiszteletnek, amelyre elsősorban magyarországi gyülekezetekből vártak résztvevőket a vendéglátó Stuttgarti Magyar Protestáns Gyülekezet tagjai.

Az istentisztelet  a balatonboglári Seven Houses Gospel kórus szolgálatával kezdődött.

Az alkalmon a liturgiai szolgálatot Gémes Pál helyi lelkész végezte, és a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium kórusa szolgált énekkel.

Igét hirdetett Gáncs Péter elnök-püspök. A püspök a nemrégiben felszentelt dombóvári evangélikus templom oltárképét vette górcső alá, amely az emmausi tanítványokat ábrázolja. A Reformáció és oktatás idei emlékévének jegyében a mindannyian tanítványok vagyunk szlogen aktuális jelentését is körbejártuk.

Az úrvacsorai szolgálatban a megjelent egyházak képviselői is segédkeztek, így például Fabiny Tamás evangélikus és Zán Fábián Sándor kárpátaljai református püspök is.

Riportunk a gyülekezet szerepvállalásáról a találkozások estéjéről:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!