Kisapostag – Apostag – Evangélikus vendégeskedés

Kisapostag – Apostag – Evangélikus vendégeskedés

Share this content.

Apostag – 2013. április 13-án délután a kisapostagiak vendégeskedésre hívták meg az apostagiakat. A barátkozást több okból is szervezték: egyrészről az új Pentele híd megépülése lerövidítette a távolságot a két település között. Másrészről a kisapostagiak ezer rokoni szállal kapcsolódnak Apostaghoz, illetve Dunaegyházához, ahonnan szintén többen érkeztek az alkalomra, ám a kapcsolatok ápolása az utóbbi időben csak a temetések utáni beszélgetésekben merült ki. Így ezen kívántak változtatni – az egyik presbiter testvér ötlete nyomán – húsvét után két héttel megrendezett az első Kisapostag-Apostag evangélikus gyülekezeti napon. Szöveg és fotó: Stermeczki András

Stermeczki András áhítata után a résztvevők a találkozón hétköznapi csodákról beszélgettek, terített asztal mellett. Ezzel párhuzamosan az első igazi tavaszi hétvégén a gyerekek az udvaron játszottak Kati és Kriszta segítségével.

A kisapostagi gyülekezeti ház életében ugyanakkor ez volt az első kiállítás is, hiszen megnyílt a „Kisapostag képekben régen" című kiállítás. A falu kulturális és közéleti eseményeiben a gyülekezet is szeretne részt venni, melyre egyre nagyobb szükség van.

A szép délután közös énekléssel és áldással ért véget. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!