Klarinétművész előadása a Sztehloban

Klarinétművész előadása a Sztehloban

Share this content.

Szöveg és fotó: Kákay István
Budapest – A Sztehlo Gábor Evangélikus Gimnáziumban újabb előadásokkal folytatódik a nagy sikerű Opera Nagykövete program. Ennek keretében Käfer György, a Magyar Állami Operaház klarinétművésze vetítéssel, hangbejátszásokkal, élő zenei bemutatóval színesített, informatív, élvezetes előadást tartott a diákoknak.

Klarinétjátéka mellett – igazi kuriózumként – ízes tárogatójátékában is gyönyörködhetett a hallgatóság, Käfer György ugyanis varázslatos szépséggel szólaltatta meg az ország egyik legértékesebb, legszebb hangú tárogatóját. A tárogató a Rákóczi-szabadságharc óta a magyar szabadság szimbóluma, 2014 óta pedig hivatalosan jegyzett hungarikum is.

Nem csoda, hogy a művész interaktív módon tartotta előadását, és eredményesen szólította meg a diákokat, ugyanis évtizedek óta gyakorló pedagógus, a Szent János Apostol Katolikus Általános Iskola igazgatója.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!