ÁRVÍZ: Komplex segítségnyújtásra készül a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

ÁRVÍZ: Komplex segítségnyújtásra készül a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

Share this content.

Budapest – Az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai a Dunakanyar leginkább veszélyeztetett településeit egyenként végigjárva készítik elő a rendkívüli árhullám miatt szükséges segítségnyújtást. A szakemberek és önkéntesek a helyszíni előkészítés mellett két településen is segítenek az áradás által veszélyeztetett szociális intézmények kitelepítésében. A tahitótfalui Benefícium Idősek Otthon, illetve a sződligeti Viktor Speciális Otthon számára – a 2002-es árvízhez hasonlóan – ezúttal is az árvíz által fenyegetett intézményrészek lakóinak költöztetésében, illetve ellátásában nyújt segítséget a Segélyszervezet. Forrás: segelyszervezet.hu

A következő napok rendkívüli feladataira felkészült a Segélyszervezet: munkatársai több járművel, a tavaszi belvizekben már bizonyított szivattyúkkal, illetve a kitelepítettek ellátásához szükséges élelmiszer és higiéniás készletekkel alakítják ki rendkívüli segélyakciók végrehajtására alkalmas bázisukat az érintett helyszíneken.   

Az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntesek jelentkezését várja az onkentes@segelyszervezet.hu címen. 

Közben adománygyűjtést indít www.segelyszervezet.hu oldalon, ahol online adományozással lehet csatlakozni az összefogáshoz. 

Csekket a 06 (1) 205 39 55-ös telefonszámon lehet kérni, átutalással pedig a 11705008-20464565-ös számlaszámra, ’árvíz’ megjelöléssel lehet eljuttatni az adományokat! Köszönjük!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!