Konfirmandusok látogattak a nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumba

Konfirmandusok látogattak a nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumba

Share this content.

Szöveg és fotó: Kecskeméti Zsuzsanna
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium minden évben vendégül látja a Hajdú-Szabolcsi Evangélikus Egyházmegye konfirmandusait. Ebben az évben, március 06-án pénteken délután 15 órától várták a fiatalokat.

A 12-13 éves, továbbtanulás előtt álló konfirmandusok, egy rendhagyó konfirmációs felkészítő alkalom keretében töltöttek el egy délutánt a gimnáziumban, hogy a közös együttlét mellett megismerkedjenek az iskola lehetőségeivel, hangulatával, az utóbbi évek komoly fejlesztéseivel.

Bozorády Ildikó iskolalelkész nyitó áhítata után Tar Jánosné igazgatónő köszöntötte a fiatalokat és mutatta be a gimnázium fejlesztésének eredményeit. Ezután játékos foglalkozás következett, melynek végén az iskola médainformatika orientációs diákjai tartottak robotika bemutatót, a fizika orientációs tanulók pedig kísérleti fizika előadást.

A nap hátralévő részében a lélek és az elme tornája mellett, igyekeztek fizikailag is megmozgatni a vendégeket. Ekkor került sor a falmászásra és a konfirmandus csoportok floorball bajnokságára is, a gimnázium tornatermében.

A kellemes délutánt a sportfoglalkozás után úti áldás zárta. A gimnázium vezetősége ezúton is nagy szeretettel megköszöni Sztankó Gyöngyi, Bozorády András nyíregyházi és Tóth Attila kölcsei lelkészek segítő közreműködését.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!