Korszerűsítették az Egri Evangélikus Egyházközség lelkészi hivatalát

Korszerűsítették az Egri Evangélikus Egyházközség lelkészi hivatalát

Share this content.

Eger – Az Ergri Evangélikus Egyházközség több mint 8 millió forintot nyert az Új Széchenyi Tev Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretein belül. Az összességében 12 milliós projekt lehetőséget adott az Egri Evangélikus Egyházközség lelkészi hivatalának fűtési és HMV-rendszerének korszerűsítésére, napkollektoros rendszer kialakítására, napelemek felszerelésére. Forrás: Egri Evangélikus Egyházközség, Aklan Béla

Az épület energetikai tényezői már nem voltak megfelelőek, a fűtés- és használatimelegvíz-rendszere nem tett eleget a kor elvárásainak, nyílászárói és fényforrásai mára elavulttá váltak.

A projekt keretein belül napelemes rendszert építettek ki, a fűtési és HMV-rendszert teljesen felújították, és a HMV-rendszer működését napkollektorok segítik. Sor került a födém és lábazat utólagos szigetelésére, valamint a nyílászárók cseréjére is. A régi világítótesteket új, energiatakarékos fénycsövekre cserélték.

A projekt elsődleges célcsoportja az Egri Evangélikus Egyházközség dolgozói, valamint valamennyi gyülekezeti tag. A projekt környezeti hatásterülete azonban nemcsak az érintett ingatlanra terjed ki, hanem az elérni kívánt indikátorértékekkel közvetve az egész ország energiaellátásának biztonságát és versenyképességét javítja, a környezeti állapot megőrzését érdemben szolgálja. 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásával valósult meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!