Korszerűsítették a kaposvári egyházközség gyülekezeti házát

Korszerűsítették a kaposvári egyházközség gyülekezeti házát

Share this content.

Kaposvár – Energetikai pályázatból, egyházmegyei segítséggel és a kaposvári evangélikusok adományaiból teljesen megújult a Kaposvári Evangélikus Egyházközség gyülekezeti háza. A több mint 17.000.000 Ft-os beruházásnak köszönhetően új fűtésrendszert, új nyílászárókat kapott az épületegyüttes, valamint a tetőn 10 napelem és 2 napkollektor segíti az energiahatékonyságot. Az elkészült munkákért és a további belső felújításért 2013. december 15-én, vasárnap délelőtt tartott ünnepi istentiszteleten adott hálát a gyülekezet – tudta meg szerkesztőségünk Pongrácz Máté lelkésztől. Forrás: kaposvar.lutheran.hu, szöveg: Pongrácz Máté

Az alkalmon Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. A liturgiát Pongrácz Máté és Pongráczné Győri Boglárka helyi lelkészek végezték az egyházmegye esperesével Smidéliusz Zoltánnal.

Az egyházban is szükség van az energia megújulására – hangsúlyozta prédikációjában a püspök. 

Az istentiszteletet végén Pongrácz Máté beszámolt az elvégzett munkákról, majd Szita Károly Kaposvár polgármestere, illetve Gelencsér Attila Somogy-megyei elnök köszöntötte az egybegyűlteket. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!