A Lélek erejével – Lelkésziktatás Rábaszentandráson

A Lélek erejével – Lelkésziktatás Rábaszentandráson

Share this content.

Szöveg és fotó: Adámi Mária
Rábaszentandrás – Pünkösdhétfőn kettős ünnepe volt a rábaszentandrási gyülekezetnek: ekkor iktatta be hivatalába megválasztott lelkészüket, Varga Tamást Gabnai Sándor, a soproni egyházmegye esperese. A 2015. május 25-én délután tartott úrvacsorás istentiszteleten Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét.

Az áldás Istentől jön, nem emberi produktum – hangsúlyozta Jóel 2,28-29 alapján tartott prédikációjában a püspök. Majd hozzátette: Isten drága kincset bízott ránk, az Ő igéjét, amely Lelke által élővé tesz, és ledönti a nemek, generációk, társadalmi rétegek közötti akadályokat.

Az iktatás és a személyes áldás emelkedett pillanatait követően Varga Tamás lépett a szószékre. Igehirdetésében ő is a Szentlélek erejéről tett tanúságot az ünnep textusa, ApCsel 10,34.42-48 alapján. „Akit Urunk szava megérint, az át is formálódik. Ahol a Lélek elevenné teszi az igét, ott az egyház is növekszik” – fogalmazott.

Az alkalomhoz kapcsolódó közgyűlésen köszöntőt mondott többek között Gabnai Sándor esperes, és Hegedűs Attila, a frissen beiktatott lelkész egykori mentora is. Ezt követően a jelenlévőket szeretetvendégség várta a helyi faluházban.

Varga Tamás Szombathelyen született. Gyermekéveit Bükön töltötte. Középiskolás tanulmányait a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnáziumban folytatta. Itt ismerte meg későbbi feleségét is, már az első napon. Érettségi után, 2005-ben felvételt nyert az Evangélikus Hittudományi Egyetemre. A 2010-2011-es tanévet ösztöndíjasként a németországi Neuendettelsauban töltötte. Hatodéves gyakorlatát a soproni gyülekezetben végezte, Hegedűs Attila lelkész mentorsága alatt. 2012-ben avatta lelkésszé Szemerei János püspök. Szolgálatát a rábaszentandrási és a szilsárkányi gyülekezetekben kezdte. 2010-ben kötött házasságot. Feleségével, Patocskai Judittal két gyermeket nevelnek.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!