Lapozhatóan is elérhető honlapunk szakrális sorozata

Lapozhatóan is elérhető honlapunk szakrális sorozata

Share this content.

Budapest – Az evangelikus.hu az elmúlt hónapban különös figyelmet fordított a szakralitás kérdésére. Örömmel adjuk hírül, hogy a honlapunkon megjelent interjúkból most egy ingyenesen lapozható digitális kiadvány is készült. Szöveg: Galambos Ádám, kép: Mark Rothko: No. 61

A Magyarországi Evangélikus Egyház internetes hírportálja a Szakrális Művészetek Hete kezdeményezéshez nemcsak rendezvények hírül adásával, hanem interjúkkal is csatlakozott. A művészeti ágak képviselő közül szólaltattunk meg alkotókat, hogy nyilatkozzanak hivatásukról. Most az interjúk lapozható formában is elérhetőek.

Benczúr László Ybl-díjas építészt, az Északi Evangélikus Egyházkerület korábbi felügyelőjét a szakrális építészetről kérdeztük.

Kovács-Gombos Gábor festőművész, egyetemi docens szakralitás és képzőművészet viszonyáról vall.

Kinczler Zsuzsanna karvezető, egyházzenész a kortárs szakrális zenét értelmezi, míg

Gülch Csaba költő, újságíró az irodalom szakrális oldalába nyújt betekintést.

Ráadásként Finta József építész az európai identitásról osztja meg gondolatait.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!