Lapszemle: Sztehlo kapcsán készített nagyinterjút Kertész Botonddal az Újkor.hu

Lapszemle: Sztehlo kapcsán készített nagyinterjút Kertész Botonddal az Újkor.hu

Share this content.

Forrás: Újkor.hu
A vészkorszakban ezreket megmentő Sztehlo Gábor evangélikus lelkész életútjának tudományos feltárására állított fel kutatócsoportot az Evangélikus Hittudományi Egyetem és az Evangélikus Országos Gyűjtemény 2021 márciusában, amelynek vezetésével Kertész Botondot bízták meg. Ennek apropóján készített nagyinterjút a történésszel eddigi pályájáról és a kutatócsoport tervezett munkájáról az Újkor.hu részéről Szőts Zoltán Oszkár.

Az interjú első feléből kiderül, milyen volt evangélikus lelkészcsalád gyermekeként megélni a Kádár-korszak végnapjait, a rendszerváltást, majd a ’90-es évek első felének egyetemi életét. Az anyag folytatásában Kertész Botond a levéltári, illetve a múzeumi munkájáról mesél, majd Sztehlo Gábor személyéről és a kutatócsoport munkájáról is szó esik.

A teljes interjú itt érhető el.

A kutatócsoport ötéves munkaprogramjáról Kertész Botond EBBEN a cikkben számolt be az Evangélikus.hu olvasóinak.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!