A lelkész irányt mutat és lelki vezetője a közösségnek

A lelkész irányt mutat és lelki vezetője a közösségnek

Share this content.

Forrás: Kisalföld
Rábaszentandrás – Új lelkész szolgálja pünkösdhétfő óta a rábaszentandrási evangélikus gyülekezetet. Varga Tamás úgy érzi, hívei megszerették, segítették beilleszkedését. Régóta vártak a helyiek egy „saját" lelkészre.

A Kisalföld, Győr-Moson-Sopron megyei napilap tudósítása örömmel számol be arról, hogy huszonnégy esztendő után ismét „saját" lelkésze van a Rábaszentandrási Evangélikus Egyházközségnek. Mint arról korábban az evangelikus.hu oldalán beszámoltunk, pünkösdhétfőn iktatták be rábaszentandrási hivatalába Varga Tamást. A megyei napilap tudósításában jelzi, hogy Rábaszentandráson 1956-ban volt utoljára lelkészi beiktatás. A helybeliekben régen megfogalmazódott már az igény, élt bennünk a vágy, hogy lelkészük legyen, aki köztük él.

Varga Tamás Vas megyei, büki származású. A Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnáziumban érettségizett, majd az Evangélikus Hittudományi Egyetemen tanult. Gyakorlatát a soproni gyülekezetben végezte Hegedűs Attila lelkész mentorsága alatt. 2012-ben ordinálta lelkésszé Szemerei János püspök. Ezután került feleségével Rábaszentandrásra, a községet azonnal megszerették. Varga Tamás 2010-ben kötött házasságot, feleségével, Patocskai Judittal két gyermeket nevelnek."

A Kisalföld, Győr-Moson-Sopron megyei napilap teljes cikke itt olvasható.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!