Lufifejek és Pál apostol – Napközis tábor Vecsésen

Lufifejek és Pál apostol – Napközis tábor Vecsésen

Share this content.

Szöveg és fotó: Koczor Kinga
Vecsés – Idén is volt napközis tábor Vecsésen. A kisiskolások részére szervezett tábor központjában idén Pál apostol történetei álltak. Az Apostolok Cselekedeteinek izgalmas eseményeihez kapcsolódtak a tábori játékok és a kézműves foglalkozások is: például a filippi börtönből való szabadulás történetében megjelenő érzelmeket egy-egy formázható lufifejen jelenítették meg a gyerekek; a máltai hajótörésről pedig kollázs technikával készítettek képeket.

Az evangélikus-keresztény öntudatot is erősíteni kívánja a napközis tábor, így a korábbi években a gyülekezet történetével és a lutheri örökséggel ismerkedtek a résztvevők. Idén a templom „berendezési” tárgyait tanulmányozták, valamint megtanulták, hogy mi mindennek kell a helyén lennie ahhoz, hogy egy istentiszteletet megtarthassunk.

Az utolsó nap estéjén – a szülők számára rendezett kis bemutatón – a gyerekek maguk tették ki az énekszámokat, igazították meg az oltárterítőt, gyújtották meg a gyertyákat, osztották ki az énekeskönyveket. Ezek után pedig kis jelenetekben játszották el a héten tanult bibliai történeteket. Végül közösen adtak hálát az együtt töltött hétért.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!