A Lutheránus Világszövetség elnöke a menekültek támogatására szólított fel karácsonyi üzenetében

A Lutheránus Világszövetség elnöke a menekültek támogatására szólított fel karácsonyi üzenetében

Share this content.

Genf – A Lutheránus Világszövetség (LVSZ) elnöke, dr. Munib A. Younan püspök üdvözölte a lutheránus közösség tagegyházait és arra kérte őket, hogy továbbra is támogassák a periférfiára szorult, üldözött embereket a világban. Forrás: LWI, fordítás: Horváth-Bolla Zsuzsanna

Arra szeretnénk felszólítani mindenkit, hogy gondoskodjunk azokról, akik erőszakot szenvednek és szegénységben élnek, legyünk óvóhely számukra a vuharban ls árhyék a hőségben” – mondta üzenetében az elnök, aki Ézsaiás próféta könyvének 25. fejezete 4-38. versei alapján Isten békéltető üzenetére és Mária és József karácsonyi reménységére is (Lk 2,7, Mt 2) rámutatott.

A szent család arcát ma a menekült családokban láthatjuk viszont, akik Szíriában, Szomáliában vagy a világ másik részein menekülni kénytelenek, vagy az európai roma közösségek egykori tapasztalatában – mondta Younan, aki a Jordániai és Szentföldi Evangélikus-Lutheránus Egyház püspöke.

Idén karácsonykor Krisztus azokkal is egy jászolban van, akik menedéket keresnek. Közel 44 millió ember van a földön, aki menekültvagy belsejében kirekesztett valahol a világon – tette hozzá. A Lutheránus Világszövetség azonban 1947-es megalakulása óta közel 1,5 millió emberhez állt közel és adott nekik erőt a nehéz percekben. A püspök felszólította a tagegyházakat, hogy imádkozzanak az igazságosságért és a megbocsátáson alapuló kibékülésért.

További anyagok angol nyelven:

Read the full text of the LWF President’s Christmas greeting

Follow the LWF President’s Christmas greeting on video

View the illustrated story online.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!