A Lutheránus Világszövetség vezetői is találkoztak a pápával – Salvadori keresztet vittek ajándékba

A Lutheránus Világszövetség vezetői is találkoztak a pápával – Salvadori keresztet vittek ajándékba

Share this content.

Róma – 2013. március 20-án a Lutheránus Világszövetség (LWF) elnöke, dr. Munib A. Younan püspök egy El Salvador-i festett keresztet ajándékozott a római pápának, I. Ferencnek, hogy lelkesítse új szolgálatában. Forrás: LWI, szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna

„Szolgáljon ez bátorításul, hogy az Argentínában szerzett pásztori tapasztalatait ajándékként tudja használni új feladatának végzésekor, amelyre most kapott elhívást. Imádkozunk közreműködéséért, hogy az egyház áldásává válhasson” – mondta Younan.

Mint ahogyan arról már az evangelikus.hu beszámolt, kedden iktatták be hivatalába az új római katolikus egyházfőt, szerdán pedig hivatalában fogadta más vallások vezetőit, így a Lutheránus Világszövetség elnökét, dr. Munib A. Younan püspököt és az LVSZ főtitkárát, Martin Junge lelkészt is.

„A chilei teológus főtitkár a Lutheránus Világszövetség Nem csak számok (Not Just Numbers) című kiadványát nyújtotta át az egyházfőnek, miközben hangsúlyozta, hogy az egyház nem lehet valaki tulajdona egyedül, kapcsolatok, kölcsönösség és közös felemelkedés szoros szövetségét követeli meg. Az ökumenikus párbeszédek lényegi kifejezései annak, aminek az egyháznak kell lennie a mai társadalomban” – tette hozzá Junge.

A lutheránus vezetők ezután megismételték a pápának szóló meghívásukat arra, hogy a római katolikusok együtt ünnepeljék meg az evangélikusokkal a lutheri reformáció 500. évfordulóját 2017-ben.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!