Luther szobrot avattak Gyékényesen

Luther szobrot avattak Gyékényesen

Share this content.

Gyékényes – Ünnepi istentisztelet keretében adták át a Luther Mártont ábrázoló mellszobrot 2013. november 23-án, szombaton délelőtt Gyékényesen. Nagy János művész fából faragott alkotása a templom mellett kapott helyet. Forrás: nyugat.lutheran.hu
Az alkalmon Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. A liturgiában Smidéliusz Zoltán somogy-zalai esperes, helyi lelkész, valamint Sikter János porrogszentkirályi lelkész működött közre. 
Az élettelen anyagok is beszélnek – emelte ki Lk 19,40 alapján tartott prédikációjában a püspök. Így ez a szobor is, amelynek különlegessége, hogy a reformátor fölfelé tekint. Így arra mutat rá, hogy hova kell figyelni – fogalmazott Szemerei János.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!