Már tizenhatezer hívás érkezett az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as Adományvonalára

Már tizenhatezer hívás érkezett az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as Adományvonalára

Share this content.

Budapest – Az Ökumenikus Segélyszervezet 18. alaklommal meghirdetett, szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtésének telefonszámán december 1-je óta 16.000 hívás/sms érkezett. A 250 forintjával számolt adományok így összesen elérik a 4 millió forintot. Forrás: segelyszervezet.hu

A 1353-as adományvonalat az összes hálózatból lehet tárcsázni és egy hívással 250 forintot lehet adományozni. A hívások díja azért lett ilyen kis összegben megállapítva, hogy mindenki csatlakozni tudjon az összefogásra és szolidaritásra ösztönző országos felhíváshoz. Aki 250 forintnál nagyobb összeget szeretne adományozni, természetesen többször is hívhatja a 1353-as adományvonalat.

A gyűjtés részleteiről, illetve további, például online adományozási lehetőségekről a www.segelyszervezet.hu címen, a Segélyszervezet megújult honlapján található információ. A Tesco áruházakban szintén 250    forintért árult adománykuponokkal, a nagyobb postahivatalokban pedig ugyanennyibe kerülő képeslapok megvásárlásával, illetve a kihelyezett urnákba helyezve pénzadománnyal is hozzá lehet járulni az Ökumenikus Segélyszervezet rászorulókat segítő egész éves munkájához. A Segélyszervezet adománygyűjtőpontot állított föl a Szent István Bazilika előtti karácsonyi vásár területén, ahol önkéntesek fogadják a pénzadományt a vásárba érkezőktől. Az Andrássy úton sétálók az Opera által szervezett Diótörő Fesztivál keretében árusított forralt bor és más finomságok megvásárlásával egyben a szeretet.éhség. felhívás céljait is támogatják. Idén először csatlakozik a gyűjtéshez a Starbucks is: a kávézókban kapható szeretet.éhség. mézeskalácsos hűtőmágnesek bevételéből származó bevételeket a kávézólánc átutalja a Segélyszervezetnek.

Az Országos Adventi Pénzadománygyűjtés célkitűzéseiről

ÉTELT az éhezőknek, OTTHONT az otthontalanoknak, ESÉLYT az esélyteleneknek! – a gyűjtés jelmondata magában foglalja az Ökumenikus Segélyszervezet egész éves munkáját átható törekvését is: a nélkülözők nehézségeinek enyhítése mellett sorsfordító esélyt, kitörési pontot szeretne nyújtani a szegénységből. A Segélyszervezet intézményein és országos segélyközpontján keresztül több tízezer embertársunknak segít. Egész éves munkája során az Ökumenikus Segélyszervezet többek között élelmiszerrel, ruhával, tűzifával, gyógyszerrel, tanszerrel támogatja a nélkülöző családokat; étellel, melegedővel, szálláslehetőséggel segíti a fedélnélkülieket. A Segélyszervezet szociális és fejlesztési központjai felzárkózást segítő programokkal támogatják a nehéz sorsú gyermekeket; képzéssel, tanácsadással nyújtanak segítséget a hátrányos helyzetű álláskeresőknek a munka világába való visszakerülésben.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!