Márványtáblát avattak a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban

Márványtáblát avattak a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban

Share this content.

Forrás: Evangélikus Élet, fotó: Hajdó Ákos
Budapest – A Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium újraindításának huszonötödik évfordulója és az alma mater épületének száztíz éves jubileuma alkalmából az intézmény március 27-én márvány emléktáblát avatott.

A táblán nyolcvankét olyan volt fasori diák neve szerepel, akik közül sokan a magyar tudomány, közélet, művészetjeles képviselőiként nevet szereztek. Az emléktábla fölállítását a Magyarországi Evangélikus Egyház, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) és a fasori Volt Növendékek Egyesülete támogatta. Az MTA képviseletében ünnepi köszöntőt mondott dr. Kroó Norbert akadémikus, ezután Hajdó Ákos igazgató és dr. Raisz Dávid, a Volt Növendékek Egyesületének elnöke beszélt a kezdeményezés jelentőségéről, valamint az intézmény életében betöltött szerepéről. Az emléktáblát dr. Csepregi András iskolalelkész áldotta meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!