Mátraházai hétvége – együttműködésben a Piliscsabai Evangélikus Egyházközség és a KÖSZI csapata

Mátraházai hétvége – együttműködésben a Piliscsabai Evangélikus Egyházközség és a KÖSZI csapata

Share this content.

Mátraháza – 2013. február 9-10. között, a Piliscsabai Evangélikus Gyülekezet családjai a gyönyörű téli havas Mátraházán csendeshétvégét tartott. Ezen alkalomra érkezett egy felkérés a KÖSZI, azaz a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért önkéntesei felé, hogy amíg a szülők nekik szóló programon vesznek részt, addig az apróságok ne unatkozzanak, így játékos, zenés programokkal készültünk nekik. Személyes beszámoló. Szöveg: Dr. Horváth Márta, fotó: Keveházi D. Sámuel

A hétvége részvevői közül sokan már péntek este birtokba vették a szállást, így bőven volt alkalmuk felfedezni a környéket és megtalálni a kisebb-nagyobb szánkópályákat. Szerencsére a tavasz még nem köszöntött be és mindent beborított a fehér hó. Igazi téli hangulat uralkodott, egész hétvégén hatalmas pelyhekben hullott a hó, így kicsik és nagyok egyaránt hódolhattak a szánkózás, hógolyózás örömeinek. Azonban azok, akik csak szombaton csatlakoztak a kis csapathoz, ők sem maradtak le semmiről. A KÖSZI önkéntesei Frenyó István, Hanny Zsófia, Horváth Márta, Keveházi D. Sámuel rengeteg izgalmas és mozgalmas játékkal készült a 28 apróságnak, akik meglehetősen vegyes korosztályt képviseltek. A résztvevő gyerekek között volt 1,5 évestől egészen a 15 évesig.

A hétvége első délutánja izgalmas játékokkal indult. A legtöbb gyerek már ismerte egymást, hiszen egy gyülekezetből érkeztek, ezért hamar remek hangulat kerekedett. Próbára tehettük névmemóriánkat, gyorsaságunkat és énektudásunkat is. Nagyon sok ifjúsági és gyermekdalt sikerült elsajátítania a résztvevőknek, sőt egy kis koreográfiát is megtanulhattak az egyes dalokhoz. Vacsora előtt a kreatívabbak álarcot készíthettek az esti farsangi mulatságra, míg mások, főként a nagyobbak az otthonról hozott társasjátékokban mérhették össze műveltségüket és taktikai képességüket.

Estére tetőfokára hágott a hangulat, előkerültek a jelmezek és a délután elkészített szebbnél szebb álarcok. Minden gyermek izgatottan készült és talpig maskarában várta az esti farsangi mulatságot. A felvonulás után – hála a szülők lelkesedésének – a családok versenyére került sor. Egy-egy játék erejéig a csapatok Forma1-es autókká és szerelőkké válhattak, de ügyesen versenyeztek a gyerekek a felnőttek ellen a nagy koncentrációt igénylő Jeruzsálem-Jerikó játékban is, az apróságok pedig ügyesen próbálták felvenni a „harcot" a becsomagolt csokival, melyet késsel és villával kellett kibontani. A szerencsésebbeknek jutalomként jutott egy-két kocka édesség is.

A mulatságot a szülők táncversenye nyitotta meg, amely fergeteges össztáncba torkollt. 
Az önkéntesek vasárnap délelőtt gyermek bibliakörrel készültek az apróságoknak, akik találkozhattak Kukac Kázmérral és Giliszta Gizivel, a két zoknibábbal és megtanulhatták tőlük, hogy verekedni és irigynek lenni bizony nem jó dolog. Megtanították, hogy fogadjunk szót a szüleinknek és szeressük felebarátainkat, legyünk kedvesek velük. A délelőtti alkalmon a témához kapcsolódó játékokkal, kreatív foglalkozással és persze sok énekléssel és játékkal színeztük ki a programot. Bízunk benne, hogy mindenki jól érezte magát és sok szép élménnyel tért haza a hétvégét lezáró délutáni ráadás szánkózás után.

Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik szívesen csatlakoznának a KÖSZI önkéntes csapatához.  E-mail címünk:  koszi@koszi.net

Honlapunk a www.koszi.net oldalon érhető el, ahol az érdeklődők tájékozódhatnak az éppen aktuális általunk szervezett programokról is.

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról: 
Jelöld ismerősnek a KÖSZI-t a Facebookon: https://www.facebook.com/profile.php?id=100001842182512

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide: koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A KÖSZI által szervezett gyermekprogramok a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal és a Piliscsabai Evangélikus Egyházközséggel együttműködésben valósultak meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!