MÖS: Lezárult az egyik legátfogóbb, óvodákat támogató kampány

MÖS: Lezárult az egyik legátfogóbb, óvodákat támogató kampány

Share this content.

Nudapest – A Philips AVENT az Ökumenikus Segélyszervezet együttműködésével országszerte számos óvodát támogat az AVENT az Óvodákért elnevezésű program keretében. A pályázati felhívásra több mint 300 intézmény jelentkezett, és ezek közül 10 ovi nyert eszközöket, foglalkoztató füzeteket és faldekorációt, illetve további 100 intézmény nyert AVENT ajándékcsomagot. Forrás: segelyszervezet.hu

Minden óvodának fontos, hogy a gyerek a lehető legjobb körülmények között tölthessék mindennapjaikat, hiszen a gyermekek fejlődésében meghatározó ez az életkor. Sajnos azonban az óvodák számára egyre kevesebb forrás áll rendelkezésre az intézményeik szépítésére. Az AVENT az Óvodákért Program, a szülőkkel karöltve éppen ebben kívánt segíteni, hogy a kicsik hasznosabban és szebb környezetben tölthessék a szüleiktől távoli óráikat. A nyertes óvodák a nyeremény segítségével a gondjainkra bízott gyermekek mindennapjait szebbé tehetik és fejlődésüket játékos formában segíthetik elő.

A program nagykövete Ördög Nóra, aki nemrégiben maga is anyuka lett és máris gondol Mici óvodai elhelyezésére: „A mai világban senki sincs könnyű helyzetben, az óvodák számára sokszor a napi működés feltételeinek megteremtése is problémát jelent. A dekoráció frissítése, vagy újabb játszóeszközök beszerzése pedig már egyenesen luxus kiadásnak számít. Pedig ezek azok az „apróságok”, amelyek még szebbé tehetik szemünk fénye hétköznapjait! Szülőként már én is érzem a felelősségét annak, hogy minden adandó lehetőséget meg kell ragadnunk, ha a gyerekünk kényelméről, komfortérzetének javításáról van szó! Egy összetartó szülői közösségtől megkaphatja az óvoda is azt a pluszt, ami aztán a többszörösen megtérül a kicsik szintjén.”

A kampány együttműködő partnere az Ökumenikus Segélyszervezet is, akiknek köszönhetően az AVENT által felajánlott termékek intézményeikben élő kisgyermekes családokhoz is eljuthatnak. A Segélyszervezet kiemelt figyelmet fordít a nehéz körülmények között élő családok és gyermekek segítésére. Az ország egyik legnagyobb Segélyszervezete intézményhálózatán keresztül évente több mint ezer gyermek kap átfogó segítséget a szegénység okozta hátrányok leküzdéséhez, a kortársaihoz való felzárkózáshoz. Az ország hat pontján a szervezet átmeneti otthonokat is működtet lakhatásukat vesztett családoknak, ahol másfél évig lakhatnak, és ezalatt minden segítséget megkapnak az újrakezdéshez. „Az átmeneti otthonokba a családok legtöbbször nincstelenül érkeznek, így óriási segítséget jelentenek a hiánypótló adományok. Különösen nagy segítség, amikor a gyermekek ellátásához, neveléséhez szükséges, eszközöket kapunk. Példaértékűnek tartjuk, az AVENT akcióját, melynek keretében az óvodások mellett a Segélyszervezet otthonaiban élő családok is használatba vehetik ezeket az első osztályú termékeket” – mondta Gáncs Kristóf a Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.”  

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!