Ma kezdődik a győri Öt templom fesztivál

Ma kezdődik a győri Öt templom fesztivál

Share this content.

Forrás: MTI
Győr – Ma kezdődik Győrben a hétfőig tartó Öt templom fesztivál, amely kulturális programokkal tölti meg a kisalföldi megyeszékhely Újváros negyedét. Forrás: MTI

Az eseménysorozat a hitről és az elfogadásról szól, a párbeszédről kultúrák és vallások között. A programban koncertek, szakrális színházi előadások, zeneiskolai növendékek hangversenyei éppúgy helyet kapnak, mint városnéző séták, zenés gyülekezeti alkalmak. Vasárnap különleges zenés istentiszteletekkel köszöntik a fesztivállátogatókkal kibővülő gyülekezeteiket az újvárosi templomok.

A fesztivál nyitó napján a Pénzügyőr Zenekar ad délután szabadtéri, este templomi koncertet. Péntek este a Szent Efrém Férfikar és Dés László lép először együtt a közönség elé. Szombaton a Budapest Bár a szervezők kérésére összeállított klezmer műsorral debütál a zsinagógában, a koncert előtt a Schola Academica 35 felnőttből és 12 gyermekből álló kórusa csendül fel a katolikus templom falai között. 

Vasárnap este a Voces Aequales énekegyüttes koncertjének vendége Varga Mátyás pannonhalmi szerzetes. A koncertprogramot Lajkó Félix és zenekara zárja a református templomban.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!